Manchester City

Kialakított nagy helyzetek és kapott gólok arányában az első helyen állnak az élligák csapatai közt, de nem ők alakítják ki a legtöbb helyzetet.


A CIES Football összesítette az 5 topliga (angol, német, olasz, spanyol, francia) csapatait nagy kialakított helyzetek számában, majd összevetette azzal, hogy ellenfeleik mennyi nagy helyzetet alakítanak ki meccsenként ellenük játszva. A kettő arányában pedig a Manchester City a leghatékonyabb csapat az élbajnokságokban. Meccsenként 8,4 nagy helyzetet alakítanak ki, ellenfeleik pedig csak 2,6-ot. Második a Bayern München, aztán az Mbappé-Messi-Neymar trióval operáló PSG.

Innen pedig jönnek a meglepetések. A negyedik helyezett az Everton, ötödik a Real Sociedad. Viszont ha csak kialakított nagy helyzetek számát nézzük, akkor az olasz bajnok Internél senki nem alakít ki több nagy helyzetet, 11,4-et meccsenként. Ugyanakkor a védekezésben javulniuk kell. Hasonló a helyzet a Liverpoolnál is, viszont a Napoli ha még ehhez képest is tud javulni, a leghatékonyabb csapatok egyike lesz.

Ha pedig csak a csapatok ellen kialakított nagy helyzetek számát nézzük, a City védelme szinte áthatolhatatlannak tűnik, akárcsak meglepő módon az Evertoné. Legrosszabb mutatóik viszont a fent említett Inter és a Liverpool mellett a top10-hez képest túl sok teret enged ellenfeleinek a gólszerzésre az RB Leipzig.


A figyelmetekbe ajánljuk