Ember a Marson szkafanderben
Nicolasa Lobos / Unsplash

3 film, ami megmutatja, mi várhat ránk, ha vége a földi létnek

Egyes jóslatok szerint már küszöbén állunk a teljes klímakatasztrófának, így szinte kézzel foghatónak tűnik a dátum, amikor a Föld megszűnik szolgálni az emberiség igényeit. A téma nem csupán a kutatókat tartja lázban, hanem a filmes szakembereket is, akik különböző nézőpontokból vázolják, mi várhat ránk, ha el kell hagynunk a bolygónkat.


Mentőexpedíció

Matt Damon a Ment\u0151exped\u00edci\u00f3 c\u00edm\u0171 filmben

Big Bang Média

A Ridley Scott rendezte sci-fi igazi kasszasiker lett 2015-ben Matt Damon főszereplésével. Andy Weir A marsi című regénye alapján készült a mozi, melynek sztorija szerint 2035 júliusában az Ares 3 űrhajó elindul a Földről a Mars felé. Hogy ne lőjük le a poént, maradjunk annyiban, hogy fordulatokban gazdag moziról van szó, amiben főhősünk kénytelen berendezkedni egy átmeneti életre az új bolygón, ahol határozottan jól jön botanikus múltja.

Élet

Ryan Reynolds az \u00c9let c\u00edm\u0171 filmben

Intercom

Egy fokkal kevésbé mutat reális képet az amerikai sci-fi-horrorfilm Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson és Ryan Reynolds főszereplésével. A Nemzetközi Űrállomás személyzete életjelet fedeznek fel a Marson, majd az idegen életet magukkal viszik egy petri-csészében. Innentől azonban inkább a kikapcsolódásra vágyó nézők fantáziáját elégíti ki a történet, ugyanis az eredetileg ártalmatlannak tűnő lény megtámadja az egyik űrhajóst, majd elkezdenek azon dolgozni, hogy a Földre már ne tartson velük a lény.

Csillagok között

Csillagok k\u00f6z\u00f6tt c\u00edm\u0171 film

Intercom

A Christopher Nolan rendezte 2014-es sci-fi tökéletesen mutatja be az elméleteket a világűrről, a téridőről és az emberiség – mondhatni – zsákutcában jutott jövőjéről. A tudósok egy féreglyukat fedeznek fel az űrben, majd egy csapatnyi felfedező nekivág, hogy átlépje azokat a határokat, amik korábban elképzelhetetlenek lettek volna. A térrel és idővel zsonglőrködő Matthew McConaughey és Anna Hathaway mozija az öt Oscar-díj jelölésből egyet díjra is váltott.

A Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt 2022/ \u0151szi lapsz\u00e1ma

Hamu és Gyémánt

Szakértőkkel jártunk utána annak, milyen élet várhat ránk a bolygónk elhagyása után. Mi lesz a Földdel, ha az emberiség a költözés mellett dönt? Hol és milyen életet alakíthatunk ki magunknak? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a Hamu és Gyémánt őszi lapszámában. A magazin megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk