Madame Tussauds, London

Tízmilliárdos projekt keretén belül nyílik Madame Tussauds Budapesten

2022 első negyedévében nyílik Madame Tussauds Budapesten.

2022-es év első negyedévében várható a Madame Tussauds nyitása Budapesten. A Belváros szívében, a Dorottya utcában nyílik majd a hazai kiállítás.

Ez a budapesti ház lesz a világ első Madame Tussauds franchise-helyszíne. Mindezidáig az összesen 22 panoptikum a központi jogtulajdonos, vagyis a brit Merlin Entertainments beruházásban valósult meg és jelenleg is a tulajdonában állnak.

A belvárosi háznak magyar tulajdonosai lesznek, akik franchise-díjat fizetnek a jog használatáért.

A Merlin Entertainments a továbbiakban is úgy rendelkezik a nyitás felett, mintha ő lenne a gazda. Egyelőre még semmit sem lehet tudni a figurákról, jegyárakról, pontos nyitásról, valamint, hogy hány látogatóval terveznek.

Ennek ellenére kiderült már az, hogy a nyugat-londoni Actonban, az egyetlen működő figura-manufaktúrában 50 „handmade" bábu készül a magyar fővárosnak.

A Dorottya Experience Kft. a hazai szervező cég. Ennek a legnagyobb tulajdonosa Kreinbacher József építőipari vállalkozó és pezsgőgyáros, aki az egyik leggazdagabb magyar üzletember.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy programból önmagában 3,1 milliárd forinttal támogatta a projektet, ám támogatottsága összességében eléri a tízmilliárdos összértéket.

(Forrás: Telex)


A figyelmetekbe ajánljuk