luxusjacht

Ötcsillagos szálloda egy luxusjachtba ültetve? Naná!

Az Exo nevű felfedezőhajó-koncepciót úgy tervezték, hogy eggyé váljon az elemekkel.

A Richard Liebowitz által tervezett 63 méter hosszú acélból készült hajó tervezésekor két célt tartottak szem előtt.

Liebowitz, aki egész életét jachtozással töltötte, a kormánynál szerzett tapasztalataiból merített, és egy olyan hajót hozzon létre, amely elég masszív ahhoz, hogy ellenálljon az óceáni expedíciók keménységeinek, ugyanakkor a fedélzeten tartózkodók számára a kényelmes luxus megmaradjon.

Liebowitz & Partners

A teljes vízkiszorítású hajótesttel és hullámtörő orral az Exo könnyedén képes lesz a háborgó vizeken is hajózni. A brit tervezőstúdió, a Liebowitz & Partners szerint a hajó éppúgy elemében lesz a zord utakon, mint a csöndes öblökben.

Liebowitz & Partners

A felfedezőhajó hibrid dízel-elektromos meghajtással lesz felszerelve, amely két, egyenként 1600 lóerős CAT-motorból és három generátorból áll. Ennek köszönhetően az Exo becsült hatótávolsága 9200 kilométer lesz, a végsebessége pedig 16 csomó. Mindez a Quantum Zero Speed stabilizátorokkal felszerelve, hogy a sebességtől függetlenül szépen és egyenletesen haladjon.

Liebowitz & Partners

A belsejének is megvannak a maga érdekességei. A korszerű főszalon világos, légies hangulatú és átnyílik a hátsó konyhába. A múzeumszerű tulajdonosi lakosztály az orrban található. Ez nyugodt magánéletet biztosít, míg a vendégek számára négy kabin az alsó fedélzeten található. Az Exo férőhelye 12 fős, plusz a legénység.

Liebowitz & Partners

A szuperjacht kívül is rengeteg látnivaló várja a vendégeket. A hajó tetején található a „megfigyelő fedélzet", amely az óceáni vadvilág megfigyelésére tökéletes hely. Az előfedélzeten egy szabadtéri étkező, társalgó és jakuzzi található, míg a felső fedélzeten egy másik étkező, edzőterem és egy sky lounge – különböző vízi játékokról nem is beszélve.


A figyelmetekbe ajánljuk