Az ASQUARED Fluyt nevű hajója.

Luxus a vízen: indokolatlanul nagy medencével rendelkezik ez a szuperjacht

Az Asquared Naval Design új megajacht-koncepciója, a Fluyt ugyan a 16. századi holland vitorláshajók nevét viseli, de ez egy már-már radikálisan futurisztikus hajó.


A 109 méter hosszú behemót a tervezés, a meghajtás és a felszereltség terén is a határokat feszegeti. A tervek mindössze egy évvel azután jelentek meg, hogy a fiatal brit startup bemutatta a Cube nevű, hasonlóan forradalmi szuperjacht-koncepcióját.

A Fluyt egy áramló vonalakkal és éles, hegyes orral rendelkező hajó, az előbbiek okán pedig a formája egy egyedülálló könnycsepp sziluettet hoz létre. Az acél hajótesttel és alumínium felépítménnyel rendelkező háromszintes jacht a holland hajóépítés aranykorát idézi a tervezők szerint.

A 18 méter széles hajó hátsó fedélzeten egy gigantikus üvegfenekű végtelen medence található, amely körülbelül akkora területet foglal el, mint egy kisméretű vitorlás.

A medencét ügyesen beépítették az alatta lévő főfedélzetbe, így a víz összeköti a két teret. Az orrban eközben a szokatlan, különálló kormányállás szándékosan elkülönül a tulajdonosok által használt fedélzetétől, hogy a tengerészek számára nagyobb privát szférát biztosítson.

A főfedélzetet számos pihenőhellyel rendelkezik, valamint az elülső részt egy helikopterleszállóval is felszerelték.

A meghajtásról nem sokat árult el a vállalat, de a tervező szerint a hajó hibrid meghajtású lesz. A jármű több mint 1500 négyzetméternyi napelemmel is fel van szerelve, amelyek a nap energiáját az elektromos motorok meghajtására fogják majd felhasználni.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk