A Royal Caribbean nem várt tovább, és hosszú idő után újra vízre ereszti az egyik álomhajóját.

Egy év után újra vízre száll az egyik legismertebb luxus-hajótársaság, a Royal Caribbean. Rögtön egy frissen épített járművükkel vágnak neki az útnak. A 2019-ben megkezdett, és pár hónapja befejezett Odyssey of the Seas nevű hajót Izraelből indítják majd, a tervek szerint májusban. Ugyan az Odyssey nincs akkora, mint a szintén a Royal Caribbean tulajdonában lévő Symphony of the Seas, ami a jelenleg is a világ legnagyobb tengerjáróra, de nincs ok a szerénységre: 169 300 tonnájával és hatalmas méretével a világ 13. legnagyobb hajója.

Az Odyssey az eredeti tervek szerint az olaszországi Civitavecchiából indult volna, de az ottani járványhelyzet ezt nem tette lehetővé, így a tömegesen beoltott Izraelre esett a választás.

Izraeli kikötőből még nem indult el ekkora hajó a történelemben.

Royal Caribbean

És ha már oltás: március 9-től lehet jegyeket foglalni az útra; de csak olyan személyeknek, akik már átestek az oltáson – ahogy a személyzetnek is kötelező lesz. Ez egyébként az egyik első olyan utazás lehet, ahol oltáshoz kötik a feltételeket.

A megahajóból nem spóroltak ki semmit: megszámlálhatatlan medencés rész és vízi park a gyerekeknek, ejtőernyős- és szörfszimulátor, dodzsempálya és még rengeteg szórakoztató elem. Lesz egy Quantum class nevű, üvegből készült üvegkilátó is, ahonnan a vendégek több mint 300 méteres magasságból csodálhatják majd a 360 fokos panorámát és a végtelen tengert.

Ha minden igaz, akkor a májusi út a három-hét éjszakás lehet, és a Görög-szigetekre és Ciprusra viszi majd a turistákat.


Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk