romelu lukaku

Egy statisztika elég nyilvánvalóan mutatja, hogy amikor a belga csatár nem játszik, az olasz klub fogatlan oroszlán a pályán.


Az Inter hatalmasat húzott Romelu Lukaku leigazolásával a Manchester Unitedtől. Bár először sokallták sokan az árát, amilyen iramban és mennyiségben termeli a gólokat, utólag már inkább kevésnek tűnik. A belga az olasz bajnokságban gyakorlatilag az európai élbajnokságok egyik legjobb támadójává vált másfél szezon alatt.

Ugyanakkor nem csak góljai, hanem jelenléte is sokat számít a pályán. Fizikai erejének és felépítésének, meg taktikai intelligenciájának köszönhetően a tökéletes támadó Conte taktikájához, aki képes megtartani az ívelt labdákat és nyeri a fizikai párharcokat védőivel szemben. Ráadásul kvalitásai miatt különösen nagy figyelmet szoktak szentelni neki a védők, ami miatt képes területet is csinálni társainak a gólszerzéshez okos helyezkedéssel.

Hogy rá épül teljesen az Inter játéka, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy ebben a szezonban az olasz bajnokaspiráns képtelen volt még meccset nyerni nélküle. Négy meccsből egyet elveszített, három döntetlennel végződött, míg Lukakuval a pályán 16 meccset nyertek, 7 döntetlennel zárult, és csak 3-at veszítettek el. A gólarány viszont beszédesebb. Nélküle meccsenként átlagosan 1,66 gólt szereztek, vele 2,03-at.


A figyelmetekbe ajánljuk