fekete lg telefon vásznon

Veszteséges volt, úgy döntöttek, inkább átcsoportosítanak más ágazatokba és búcsút intenek a telefoniparnak.


Koreai értesüléseket megerősítve az LG bejelentette, hogy kiszáll az okostelefoniparból és leállítja a mobilrészlegét. A részleg eddig is veszteséges volt, és bár korábban volt rá ígéret a CEO részéről, hogy talpra állítja idén, végül bedobták a törülközőt és inkább kiszállnak.

Az Apple és Samsung által dominálja továbbra is a piacot, miközben a megfizethetőbb márkák, mint a Xiaomi olyan alternatívát kínálnak rájuk, ami mentén az LG-nek nem sok babér jutott. Hiába próbálkozott mindenfelé csavargatható kijelzőkkel és egyéb figyelemfelkeltő sajátosságokkal.

Mint a cég vezetője megerősítette, pusztán a számok alapján úgy érezték, okosabb, ha inkább átcsoportosítják az egész részleget valamelyik másik részleghez. Az erőforrásait ehelyett az LG inkább a 6G hálózatokra fordítja, ami még viszonylag friss és fejlődő iparág, így ha abba sok energiát ölnek most, kifizetődőbb lehet.

A tervek szerint júliusra leállnak teljesen a gyártással. Ezután viszont érkezni fognak még egy darabig az új készülékekre különböző frissítések és javítások. Sőt ezután még forgalomba is kerülnek majd készülékek. Ugyanakkor készletkiárusítás fog történni és júliustól nem készül több új darab soha többé.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk