LG gram laptop és táska
LG

Kipróbáltuk: még a munkához is megjött a kedvünk az LG ultrakönnyű laptopjától (x)

Már itthon is elérhetőek az LG pehelysúlyú, könnyen hordozható, kivételes teljesítményű és hosszú akkumulátor-idejű gram laptopjai. Én is kaptam egyet. A munkához és a magyar labdarúgó-válogatotthoz való viszonyom pedig teljesen átértékelődött.


Ha bármi értékelhető dolog volt a koronavírusban, akkor az az, hogy a munkáltatók akarva-akaratlanul rájöttek, hogy az otthoni munkavégzés nem egyenlő a sorozatozással, a délig tartó alvással vagy a dolgozók ördögi cselszövésével, hogy tönkre tegyék, esetleg uralmuk alá vegyék a munkahelyüket. Azaz a munkakerüléssel. Sőt rengeteg tanulmány kimutatta már, hogy a home office-ban dolgozók – professzionális és magánélet összemosódása miatt – általában többet is foglalkoznak a munkájukkal.

Bár a munkáltató szempontjából ez valóban jó hír, a kiégés elkerülésének érdekében érdemes megtartanunk saját magánéletünk exkluzivitását. Pontosan ezért fontos, hogy munkavégzésünk során vegyes technikákhoz folyamodjunk: egy kicsi iroda, egy kicsi kávézó, egy kicsi külföld, néha pedig a kényelmes nappali. Nekem legalábbis erre van szükségem ahhoz, hogy ne őrüljek meg teljesen a négy fal között – főleg, hogy éppen egy lakásfelújítás kellős közepén vagyok.

Ezért is örültem, amikor kiderült, hogy lehetőségem van kipróbálni az LG pehelysúlyú gram fantázianevet viselő laptopját, mellé pedig a kifejezetten hozzá készített Petrity táskát. Érdemes leszögezni, hogy lényegében technológiai analfabéta vagyok, így az alapvető technikai paraméterekről csak szűkösen tudok beszámolni; a laptop mindennapos használatáról viszont annál inkább, hiszen a gyártó pont nekem találta ki.

LG

Már az átvételkor azon keseregtem, hogy mindez miért nem került hamarabb hozzám. A teszt előtti hetekben repültem Erdélybe, a táska és a laptop pedig nagy segítségemre lett volna. Mivel az egyik kollégám hónapok óta einstandolta az előző (kölcsönkért) táskámat, az akkor használt gépem pedig kifejezetten megtermett példány volt, kénytelen voltam a hátizsákomba belegyömöszölni más holmik kárára.

És itt el is érkeztünk a termék egyik fő előnyéhez:

gyakorlatilag a legnagyobb és legnehezebb kiszerelést kaptam (17Z90P), de a két velem cipelt könyv még így is többet nyomhatott, mint ez az 1350 grammos laptop. Ráadásul annyira vékony, hogy semmi helyet nem foglalt volna a táskámban.

Pláne, ha ott a Petrity is: a két könyv és a laptop mellett még bőven akadt volna hely másnak is; nem beszélve arról, hogy Erdélyben sem kellett volna kisiskolás módjára hátizsákkal járnom dolgozni. De a múlttal inkább ne is törődjünk.

A laptopot csak este felé tudtam átvenni, így rögtön be is dobtam a mélyvízbe: az első dolgom volt, hogy megnézzem rajta a válogatott meccsét a lengyelek ellen. Ez jó ötletnek bizonyult, mivel nyertünk, nem mellékesen a készülék mind képben, mind hangban extrán jól teljesített. A csapat jóképű volt: a nagyobb képernyőfelületnek (16:10-es képarány és 17 hüvelykes képernyőméret) és a valósághű színeknek köszönhetően a legapróbb részleteket is kiélvezhettem az amúgy jelentéktelen győzelemnek – mindezt jó minőségű hanggal.

Rögtön a meccs után volt egy videóhívásom is, ahol a másik fél egyből kiszúrta, hogy valami nincs rendben. Ahogy írtam, a lakásom jó indulattal is félkésznek nevezhető, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy lámpák csak elvétve találhatóak benne. Ennek ellenére meglepően jól néztem ki a kamerában. A jó teljesítményem a hét többi, világosabb meetingjein is kitartott.


De a laptopot nem feltétlen meccsnézésre szánták, dolgozni is kellett.

A reggeleket az e-mailek mellett végtelen hosszúságú Exceltáblázat- és hírfolyamböngészéssel kezdem. A már említett óriási képernyő ebben hatalmas segítséget jelentett; rengeteg pluszgörgetéstől mentett meg, de a szemem is sokkal jobban bírta a terhelést. A szokatlanul nagy méret kezdetben zavaró lehet, de pillanatok alatt rááll a leharcolt tekintet.

Emellett aránylag sokat írok, így a klaviatúra is mérföldkövet jelentett a kapcsolatunk szempontjából.

Mivel kifejezetten puha billentyűkhöz vagyok szokva, ezért elsőre megfagyott a levegő köztünk, amikor egy karakteres, masszív billentyűzet fogadott. Ez az érzés viszont nem tartott sokáig, pár órával később, már kifejezetten jó érzéssel töltött és tölt el a billentyűk ízes kopogása.

Számomra még is a leghasznosabb dolog a bivalyerős akkumulátor volt. Elvileg akár 19,5 órát is kibír töltés nélkül, de ezt sem esélyem, sem szívem nem volt letesztelni. Az viszont biztos, hogy teljes napokat dolgoztam le úgy, hogy nem kellett konnektor után kutakodnom, ha beléptem valahová. Emellett a reggeli és esti morgásoktól is megmentett azzal, hogy nem kellett lemászni a galériáról a lent felejtett töltőért.

Gyors, praktikus és abszolút kisegített a munkában.

Külső

LG

Alapvetően nem öltözöm túl magam, de Petrity Dorka és az általa készített táska még erre is rákényszerített. Egyszerűen egy ilyen igényes és elegáns táskával nem tehettem meg, hogy aláöltözöm. Ez amúgy meglepően jó érzés volt, így bátran tekinthetjük a Petrity-táskákat amolyan közérzetjavítónak is. Emellett az önelégült rosszindulatot is előhozza:

minden laptoptáskával mozgó embert megfigyeltem, és örömmel nyugtáztam, hogy egyikőjüké sem ér fel az én darabomhoz.

Az elején említett pehelysúlyú laptop pedig itt teljesíti be a sorsát. Amikor mozgásban voltam, lényegében egy kiegészítőt viseltem, eszembe sem jutott, hogy bármit cipelnék magammal. Még úgy is, hogy a gép mellett bőven pakoltam bele.

LG

A praktikus formája miatt még a bicajom kormányára is felakaszthattam, anélkül, hogy fejre estem volna miatta. Az pedig, hogy valamelyik helyszínre érve egy ilyen letisztult, mégis mutatós laptop bújt elő belőle, csak külön öröm.

Összességében tényleg kiváló párosításról van szó. Nem csak a munkámat, de a mindennapjaimat is megkönnyítették. A közérzetemről nem is beszélve.

Részletesebb információt itt lehet megtalálni a laptopról, egy promóció keretében ráadásul most azok, akik gram laptopot vásárolnak az LG partnereinek webshopjaiban, a közel 60 000 Ft értékű dizájner táskát is megkapják ajándékba. (x)

A figyelmetekbe ajánljuk