Leonardo DiCaprio lemondott legújabb főszerepéről
A Breaking Bad sztrája, Jesse Plemons veszi át a helyét a Killers of the Flower Moon című filmben, amit Martin Scorsese rendez.

A sorozatgyilkosos filmben Dicaprio egy FBI-ügynököt alakította volna, de váratlanul visszalépett a főszereptől, ezért a helyét Jesse Plemons vette át. Így pedig ez lesz Plemons második közös munkája az Oscar-díjas rendezővel, miután szerepelt Scorsese előző filmjében, az Írben.

A Killers of the Flower Moon David Grann tényregényének adaptációja, amely még magyarul is megjelent Megfojtott virágok címmel. A történet és a készülő film 1921-ben, Oklahomában játszódik, ahol az oszázs indián törzs közel 200 tagját gyilkolták meg a földjeik alatt lévő óriási olajkészlet miatt. A szörnyű bűncselekménysorozat a „terror uralma" néven vált ismerté.

Eric Roth forgatókönyvíró elárulta, hogy DiCaprioval többször is összekaptak a szkripteken. Végül kompromisszumot kötöttek, fele-fele arányban engedtek egymás ötleteinek. Ekképpen az eredeti verzióban a színész alakította volna a főszereplő FBI-ügynököt, de jelezte, hogy már elege van a hősfigurákból, ezért inkább a Robert De Niro által alakított gonosz gyilkos unokaöccsét játszaná, ami így is lesz. Így a színész rajongói fellélegezhetnek, kedvencük nem lépett ki teljesen a produkcióból.

A Flower Moon forgatása a koronavírus-járvány okozta késések miatt tavasszal kezdődik. Az eredeti gyártó, a Paramount Pictures azonban eladta a forgatókönyv megfilmesítési jogait az Apple TV+-nak, feltehetőleg a méregdrága költségvetés miatt, ami 200 millió dollár.


(Ew,com)

A figyelmetekbe ajánljuk