Kutatók olyan bioszintetikus anyagot fedeztek fel, amely segíthet az emberi agy és a mesterséges intelligencia összekapcsolásában.


Szakértők úgy vélik, az áttörés fontos lépés lehet az elektronikai eszközök és a test összekapcsolásában, melynek eredményeképp létrejöhetnek a félig ember, félig kiborg lények – számolt be a felfedezésről az Independent.

Az elektromos rendszerek élő emberi szövetbe való beépítése eddig számtalan problémába ütközött, most azonban úgy tűnik, – David Martin vezetésével – a Delaware-i Egyetem csapata, polimerek segítségével áthidalhatta a problémát.

Martin és kollégái, a konjugált polimerekhez hasonló szerves anyagokkal kezdtek el kísérletezni, olyanokkal, melyeket nem biológiai eszközökön is használnak. Így találták meg a Pedot nevű anyagot, mely alkalmasnak tűnt a hardver és az emberi szövet összekapcsolására.

A kutatók a Pedot-réteget olyan anyaggal vonták be, mely sérülés esetén stimulálja az erek növekedését, segít a korai daganatos megbetegedések felismerésében, valamint egyes idegrendszeri rendellenességek kezelésére is alkalmas.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk