Két ember sétál a hegyekben.

A járvány utáni utazási fellendülés arra késztette az embereket, hogy felfedezzék a természet adta szépségeket, ami az egyik legjobb módja a mentális egészség karbantartásának. Az alábbi cikkben bemutatjuk 2021 első félévének öt legnépszerűbb szabadtéri turisztikai tevékenységét.


A GlobalData Social Media Analytics (SMA) platformjának elemzése – amely azonosítja és nyomon követi a Twitter influencerek és Reddit felhasználók beszélgetései közötti trendeket –, arra volt kíváncsi, hogy milyen szabadtéri tevékenységgel töltötték legszívesebben az idejüket az emberek.

Smitarani Tripathy, a GlobalData elemzője felsorolja 2021 első félévének öt legnépszerűbb szabadtéri turisztikai tevékenységét.

1. Túrázás

Egy n\u0151 h\u00e1tizs\u00e1kkal t\u00far\u00e1zik.

Holly Mandarich/Unsplash

A túrázás volt a Reddit és a Twitter felhasználók körében a legnépszerűbb szabadtéri tevékenység 2021 első félévében. A legtöbb beszélgetés a közösség által megosztott túrázási tapasztalatokhoz kapcsolódott, valamint a világ különböző országaiban található legjobb túraútvonalak nevének hozzáadásával, beleértve a virginiai Appalachian Trail-t, a dél-carliforniai San Andreas Faultot és a svájci Zemattot.

Tripathy így nyilatkozott erről a jelenségről:

Ebben a világjárványos korban, amikor a társadalmi távolságtartás normálissá vált, a Redditorok a túrázást tekintik a legelőnyösebb módszernek arra, hogy elkerüljék a turisták tömegét, és élvezzék a természetet."

2. Kempingezés

A kempingezés esetében ugrásszerű, 30%-os növekedést tapasztaltak az összes beszélgetés tekintetében, 2020 ugyanezen időszakához képest. A kempingezéssel kapcsolatos beszélgetések nagyrészt a legjobb kempinghelyekről, biztonsági tippekről és a közösség által a social médiában megosztott utazási tapasztalatokról szóltak.

3. Kerékpározás

Egy ember biciklizik.

Dmitrii Vaccinium/Unsplash

A GlobalData SMA platformján a kerékpározás a harmadik legtöbbet megvitatott turisztikai tevékenységként jelent meg. A Redditorok nagyra értékelték a kerékpározást, mivel fenntartható, egészséges és olcsó utazási módnak tartják, amely a COVID-19 járvány idején újra népszerűvé vált.

A felhasználók gyakran megosztották kerékpáros tapasztalataikat is, hogy segítsenek a hétvégi bringásoknak könnyű útvonalakat találni.

4. Horgászat

A horgászat a Twitter influencerek körében a Redditorokhoz képest jóval népszerűbb volt. A közösség érzései nagyrészt pozitívak voltak a halászati tevékenységgel kapcsolatban, mivel autentikus élménynek tekintik, és a fenntartható horgászat hozzáadott értéket képviselhet, és a munkahelyteremtés szempontjából hozzájárulhat a helyi közösséghez. Arról is beszéltek, hogy a kormányok számos szigetországban különböző adó- és hitelösztönző lépésekkel is támogatják a belföldi turizmust.

5. Szafari

A szafari körüli beszélgetések nagyrészt azon alapultak, hogy a különböző országok nemzeti parkjai és vadvédelmi központjai hogyan próbálják újra becsábítani a turistákat, mivel a COVID-19 járvány idején a korlátozások miatt zárva kellett tartaniuk.

Forrás: TravelDaily

A figyelmetekbe ajánljuk