Egy részlet  a Kaliforniai álom című filmből.
Lions Gate

Zene és tánc – Öt remek filmmusical, amit nem szabad kihagynod!

Az elmúlt időszakban a tick, tick... Boom! című Netflix-mozi miatt ismét nagy hangsúly terelődött a musical műfajára. A nézők imádják az Andrew Garfield nevével fémjelzett alkotást, a kritikusok pedig már az Oscart emlegetik. Ennek a filmnek az apropóján öt olyan musicalt szedtünk össze, amit nem szabad kihagynod!


Kaliforniai álom

A Variety szerint „a Kaliforniai álom hosszú idő óta a legmerészebb musical, és ez pont az old school jellegéből fakad".

A filmet 16 Oscarra jelölték, ebből hatot meg is nyert, köztük a legjobb rendező (Damien Chazelle), a legjobb színésznő (Emma Stone) és a legjobb eredeti dal (City of Stars) díját is. Emellett az alkotást jelölték a legjobb film és a legjobb színész (Ryan Gosling) kategóriában is.

A mozi egy jazz-zongoristáról (Ryan Gosling) és egy feltörekvő színésznőről (Emma Stone) szól, akik a karrierjük hajszolása közben véletlenszerűen egymásra találnak.

Rocketman

Ha csak egy életrajzi filmet nézel meg, az legyen Elton John globális szupersztárrá válásának története. A mozi őszinte pillantást vet a hírnév sötét oldalára, beleértve John (Taron Eggerton) kábítószerrel való küzdelmét is.

Emellett benne van az összes olyan Elton John-dal, amelyet ismerünk és szeretünk (valamint annak története, hogyan írta és adta elő őket a legendás Elton).

West Side Story

A valaha volt egyik legismertebb musicalben a Jets és a Sharks közötti konfliktusok Maria (Natalie Wood) és Tony (Richard Beymer) tragikus románcához vezetnek.

Ebben a modernkori Rómeó és Júlia-adaptációban a nyitójelenettől kezdve a hihetetlen táncbetétek mozgatják a cselekményt, beleértve a valaha volt legikonikusabb táncos/verekedős jeleneteket. A film 11 Oscar-díjból 10-et nyert, ezáltal ez a film lett a legtöbb aranyszobrocskát kapott musical.

Grease

A West Side Storyhoz hasonlóan a Grease is az egyetemes popkultúra részévé vált az elmúlt évtizedekben. John Travolta és Olivia-Newton John duója minden kétséget kizárólag beírta magát a történelemkönyvekbe.

A sztori szerint Danny és Sandy a nyári szünet alatt egymásba szerettek, de úgy tűnt, hogy a nyaralás végén örökre elválnak útjaik. Ám egy véletlen folytán a lány végül nem utazott vissza Ausztráliába, hanem beiratkozott abba a középiskolába, ahova Danny is járt. A fiatalok barátai azonban a szerelem útjába állnának.

Chicago

Renée Zellweger és Catherine Zeta-Jones Roxie Hart és Velma Kelly szerepében tombolnak a vásznon. A cinikus humorral operáló Chicago tele van energiával, és sötét felhangjaival szélesebb közönséget szólít meg, mint egy tipikus musical.

A Chicago, sokak szerint feltámasztotta a műfajt, 13 Oscar-jelölést kapott, ebből hatot meg is nyert, és az 1968-as Oliver! óta ez az első olyan musical, amely a legjobb filmnek járó díjat is a magáénak tudhatja.

Forrás: ITT és ITT

A figyelmetekbe ajánljuk