Keanu Reeves a Mátrix: Feltámadások című filmben

A mozirajongók elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen az elmúlt hónapok során kifejezetten jó filmeket mutattak be. A The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag vagy az új James Bond-film remek kritikákat kaptak, de a Denis Villeneuve által rendezett Dűnéről sem szabad megfeledkeznünk, aminek október 21-én lesz a hazai premierje. A 2021-es év azonban bőven tartogat még izgalmas alkotásokat, ennek apropóján ebben a cikkben öt olyan filmet mutatunk be, ami még idén megérkezik a mozikba.


Örökkévalók (bemutató: 2021. november 4.)

Chloé Zhao – aki a Nomadland című filmjéért idén megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat –, ezúttal a Marvel-univerzumban bizonyíthatja tehetségét.

A mozi egy csoport békés halhatatlan történetét meséli el, akik kénytelenek előbújni rejtekhelyükről, hogy megvédjék a Földet egy olyan ellenséggel szemben, amely leigázhatja az egész világot.

A sztárokkal teletűzdelt szereposztásban Angelina Jolie, Kit Harington és Salma Hayek neve is megtalálható.

A Gucci-ház (bemutató: 2021. november 25.)

Ebben a filmben Lady Gaga formálja meg a karizmatikus, szélhámos egykori Gucci-tanácsadót, Patrizia Reggianit, akit a való életben elítéltek volt férje és a Gucci-divatház egykori vezetője, Maurizio Gucci (Adam Driver) meggyilkolásának megszervezéséért.

A film a témája, és a fantasztikus stáb (a rendezői székben Ridley Scott ült, míg a filmben Jared Leto, Jeremy Irons és Al Pacino is feltűnnek majd) miatt várhatóan a díjátadó-szezon egyik főszereplője lesz 2022-ben.

West Side Story (bemutató: 2021. december 9.)

Steven Spielberg komoly fába vágta a fejszéjét. A legendás rendező ugyanis elkészítette az 1961-ben megjelent, 10 Oscar-díjjal jutalmazott klasszikus remake-jét. A film az eredeti alkotás történetén alapul, amely Tony (Ansel Elgort) és Maria (Rachel Zegler) tiltott szerelméről, valamint a Jets és a Sharks egymás iránti gyűlöletéről szól.

A film ugyan az 1961-es mozi remake-je, Spielberg verziója viszont nem koppintja egy az egyben az eredeti alkotást, ez a stílusos trailerből is kiderül, amely új jeleneteket és a klasszikus dialógusoktól eltérő párbeszédeket is tartalmaz.

Az előbb említett színészek mellett a filmben feltűnik még Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Josh Andrés Rivera, Corey Stoll és Brian d'Arcy James is. Rita Moreno, aki az eredeti moziban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, szintén szerepel a remake-ben.

Pókember: Nincs hazaút (bemutató: 2021. december 16.)

A harmadik Tom Holland-féle Pókember-film nem sokkal a második rész után veszi fel a fonalat. A Pókember: Idegenben végén ugyanis lelepleződik a Holland által megformált Peter Parker személyazonossága, emellett meggyanúsítják egykori ellenfele, Mysterio megölésével is. Parker ezután felkeresi a Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) nevű mágust, hogy segítsen neki eltörölni a múltat, ám a varázslat okán felborul a Multiverzum és minden a feje tetejére áll.

Az előbb említett színészek mellett feltűnik az előző Pókember-filmekből ismert Zendaya is, de J.K Simmons, Jamie Foxx és John Favreau is tiszteletét teszi a moziban.

Mátrix: Feltámadások (bemutató: 2021. december 23.)

Neo és társai visszatérnek az idén decemberben érkező Mátrix: Feltámadások című filmben. A legutóbbi Mátrix-mozi 2003-ban jelent meg, ám az eredeti filmek egyik szerzője, Lana Wachowski úgy érezte, hogy bővíteni kell a testvérével közösen megteremtett univerzumot. Az előzetes alapján a film minden eddiginél grandiózusabb látványvilágot kínál majd.

A történetről egyelőre nem sokat tudni, annyi azonban sejthető, hogy a Keanu Reeves által játszott Neo szinte teljesen elfelejtette a múltban történt eseményeket, és nem találja a helyét a társadalomban, azonban egy idő után rájön, hogy amiben él, az nem a való világ.

Reeves mellett szerepel még a filmben Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick és Yahya Abdul-Mateen II is.

A figyelmetekbe ajánljuk