Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese egy gitáron játszik

A Nirvana együttes 1993-as MTV Unplugged koncertje felejthetetlen volt, most pedig felejthetetlen összegért kelt el a gitár, amelyen az énekes, Kurt Cobain játszott az eseményen.


Rekorder gitár

Kurt Cobain git\u00e1rja

Julien's Auction

A Julien's Auction licitje 1 millió dollárról indult és elég hamar, a 7. ajánlatnál elérte a 6 millió dollárt (csaknem 1,9 milliárd forintot), s ezzel Cobain hangszere minden idők legdrágább gitárja lett. A szerencsés új tulajdonos az ausztrál vállalkozó, Peter Freedman. Az ízig-vérig Nirvana-rajongó világ körüli turnéra akarja vinni új szerzeményét, hogy ezzel segítse a járvány miatt súlyos anyagi helyzetbe kerülő zenészeket, művészeket. Úgy véli, az elmúlt hónapokban a művészek ráébredtek arra a szörnyű valóságra, hogy olyan iparágban dolgoznak, amely nem sok támogatást kap baj esetén.

Apró meglepetések

Julien's Auction

A gitár egyike volt a Martin által épített 302 D-18E-nek, amelyet a 27 éves énekes-dalszerző testre szabott: Bartolini hangszedőt adott a hangnyíláshoz. A hangszer az eredeti kemény tokjában kelt el, amelyet a Poison Idea együttes 1990-es Feel the Darkness albumának szórólapja díszített, valamint három poggyászbiléta és egy Alaska Airlines Fragile matrica. Belül pedig egy felbontott csomag gitárhúr, három Dunlop gitárpengető és egy fekete bársony tok lapult, benne egy miniatűr kés-villa- kanálszett.

Felejthetetlen emlék

Ugyanezen az aukción kelt el Kurt Cobain legendás zöld kardigánja is, amit ugyancsak az MTV Unplugged koncertjén viselt.

A figyelmetekbe ajánljuk