koncert
Fotó: Nathan Fertig/Unsplash

4 esemény a zene szerelmeseinek az őszi hónapokra

Attól, hogy vége a nyárnak és a féktelen fesztiváldömpingnek, ne csüggedjünk! Az őszi időszak ugyanúgy ellát minket érdekes és változatos zenei kuriózumokkal. Ebből válogattunk most párat!

Bónusz Fesztivál (október 13-14.)

Az elektronikus zene kedvelőinek idén október második hétvégéjét mindenképp érdemes bevésnie a naptárába! A Hungexpón rendezik meg Budapest egyik legnagyobb elektronikus zenészeket felsorakoztató eseményét, a Bónusz Fesztivált. Olyan a szcénában rendkívül népszerű DJ-k fognak játszani, mint Hernan Cattaneo, Daria Kolosova, Mateo&Spirit, vagy Ben Klock.

Részletek itt.

Liszt Ünnep (október 11-22.)

Október közepén a klasszikus zene kedvelői is kikapcsolódhatnak. Kurtág GyörgySamuel Beckett műve alapján készült operáját, a japán Curuga Akiko orgonajátékát, de a díjnyertes iráni énekesnő, Mahsa Vahdattal együttesének a koncertjét is meghallgathatják az érdeklődők. Akik pedig a műfajok keveredésre nyitottak, azoknak ott lesz az elektronikus zenét jazzel vegyítő Hania Rani koncertje.

Részletek itt.

Ezt is nézd meg! Az 5 legjobb európai fesztivál ősszel

Ezen túl pedig a Liszt Ünnep keretében, az Akvárium Klubban október 14-én szombaton rendezik meg az Isolation Budapestet, ahová a világ minden szegletéből érkeznek kísérletező előadók.

​Veszprémi Jazz Fesztivál (november 16-19.)

A jazz szerelmesei a zárt jazzklubok füstös hangulata mellett most fesztiválkörnyezetben is élvezhetik kedvenc műfajukat. Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosaként már az év eddigi szakaszában is rengeteg programmal készült, ez lesz az egyik utolsó.

November 16. és 19. között a Veszprémi Jazz Fesztivál nemzetközi fellépőkkel várja a látogatókat. Többek között olyan nevekkel, mint Manu Katché, Bill Frisell vagy a funk-feldolgozásairól híres Scary Pocket.

Részletek itt.

Ez is érdekelhet: Ha zenerajongó vagy, ez a cikk pont neked szól

Érdemes még ezen felül is zenei élmények után kutatni, hiszen a Drive Magazin írása további programokat kínál!


A figyelmetekbe ajánljuk