Ha zenerajongó vagy, ez a cikk pont neked szól

Klasszikus, soul, pop vagy esetleg folklór – a zene stílustól függetlenül évezredek óta az egyik legnépszerűbb művészeti forma. Olyan tárgyakat, eszközöket, programokat gyűjtöttünk most össze, amelyekkel kifejezhetjük a számunkra kedves dallamok iránti rajongásunkat.Falikép zenéből

uncommongoods

Az első randevú, az első csók, esetleg az első közös tánc az esküvőn? Egy biztos: az életünk legszebb momentumai során hallott zenéket örökre képesek vagyunk megjegyezni. Claudia Moldovan ezeket a pillanatokat alapul véve készíti el egyedi falképeit. A hanghullámokat ábrázoló, megfelelő hosszúságúra vágott, csiszolt és festett fadarabok akár egy egészen hosszú, 3,5 perces dalt is képesek megjeleníteni.

Ár: 50 000 Ft

​A kiváló hangzás támogatója

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nem mindegy, milyen hangszóró közvetíti kedvenc dalainkat, egy-egy rosszabb minőségű zenei eszköz ugyanis a legjobb számoknak is az ősellensége lehet. Ha nem szeretnénk hasonló kellemetlen élményekbe belefutni, válasszuk a Ruark Audio MR1 Mk2 hangszóróját, amely bármilyen helyiséget képes megtölteni minőségi hangzású zenével. Ráadásul könnyedén összekapcsolható a legnépszerűbb mesterséges intelligenciákkal – legyen szó Alexaról vagy Siriről, az MR1 a másodperc törtrésze alatt szerzi meg az információt és indítja el kedvenc számainkat.

A zenés társasjáték

ducksinthewindow.com

"You can dance, you can jive, having a time of your life"

– vajon, hogyan folytatódik az Abba egyik legismertebb, Dancing Queen című száma? Akár így, szimplán is tesztelhetjük saját tudásunkat, vagy csatlakozhatnak hozzánk barátaink, családtagjaink és együtt játszhatjuk át az egész estét az After Dinner Amusements által forgalmazott Name That Tune nevet viselő társasjátékkal, melyből eddig több mint 300 ezer darabot értékesítettek. Egy csapat játékos, egyetlen sor a legnépszerűbb dalokból és a kérdés, hogy ki ismeri őket a legjobban.

Ár: 2700 Ft

A prémium fejhallgató

focal.com

És ha már szó volt a hangszórókról, nem árt, ha szólunk pár szót a fülhallgatókról is, ebben a kategóriában sem mindegy ugyanis, hogy milyen típust választunk. A Focal fejhallhatója egyértelműen a legkiválóbb hangminőséget nyújtja. Egy olyan zárt, fület körülölelő fejhallgatóról van szó, mely mind az akusztikai teljesítmény, mind pedig anyaghasználat szempontjából prémiumnak számít a piacon. A fejpánt, fülrész és a párnázás egyaránt speciális bőrből készült. A Stellia kitágítja az eddig elérhető legjobb, zárt kialakítású fejhallgatók hangzásbeli határait és saját osztályában az elsődleges színvonalat képviseli.

Ár: 1 049 000 Ft

A zenei piknik

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt a Paloznaki Jazzpikniken! Július 29. és 31. között rendezik meg a méltán népszerű zenei eseményt, melynek előadói között világhírű sztárok és formációk szerepelnek, mint például Mario Biondi, az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience, Candy Dulfer vagy a Kraak&Smaak. A nemzetközi művészek mellett a magyar jazz élvonala is képviselteti magát: olyan művészekkel találkozhat a közönség, mint Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann vagy az Amoeba Band. Ráadásul – mint minden évben –, a Paloznaki Jazzpiknik bevétele egy részével most is segíti a rászorulókat: idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál.

A figyelmetekbe ajánljuk