Rachel Zegler a West Side Story című filmben.
20th Century Studios

A West Side Story sztárja mégis ott lesz az idei Oscar-gálán

A West Side Story női főszereplője, Rachel Zegler eredetileg nem kapott meghívást az Oscar-díjátadóra. Az ügy szinte azonnal botrányt kavart, nemrégiben azonban bejelentették, hogy a Steven Spielberg által rendezett mozi 20 éves sztárja mégis részt vesz a ceremónián, ahol díjat fog átadni.


A szóban forgó eset miatt az Akadémiát azonnal össztűz alá vették, annak ellenére, hogy a stúdiók csak korlátozott számú jegyet kapnak, és valójában a Disney-n múlott, hogy Zegler elhagyhatja-e a Hófehérke élőszereplős remake-jének londoni forgatását, hogy részt vegyen a ceremónián.

Bár a kényes helyzetet nem a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia idézte elő, az Oscar-vezetőség tagjai végül felajánlották Zeglernek a lehetőséget, hogy díjat adjon át, így biztosítva a színésznő helyét az év legnagyobb filmes ünnepségén.

A The Hollywood Reporter szerint a Disney most átrendezi a Hófehérke forgatási menetrendjét, hogy Zegler teljesíteni tudja a műsorvezetői kötelességeit.

A Disney szóvivője „teljesen elszabadultnak" nevezte a helyzetet. Elmondásuk szerint a meghívás elmaradása nem Zegler elleni sértés volt, hanem a forgatás ütemezésének kérdése.

A szakértők szerint amennyiben Zeglert egyéni díjra jelölték volna, akkor a West Side Story lett volna a legjobb film-kategória egyértelmű befutója.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk