Vilmos és Harry herceg.
Getty Images

Harry herceg szerint Vilmos rettentő ijesztő módon viselkedett vele

A sussexi herceg és hercegné Netflixes dokumentumfilm-sorozatában, a Harry & Meghan legújabb epizódjaiban a pár a történelmi királyi távozásra és a családon belüli, a döntést megelőző és követő feszültségekre terelte a beszélgetést.


A sorozat első három epizódja – amely a múlt héten jelent meg a streaming-szolgáltatáson – leginkább a szerelmi történetükre, a közös életük kialakítására tett kísérleteikre a királyi családon belül, valamint a sajtó és a paparazzik zaklatásának mértékére összpontosított, amellyel a brit bulvársajtó részéről szembesültek.

A második részben – amely szintén három epizódból áll – a pár arra összpontosít, hogy mi történt valójában a zárt ajtók mögött hónapokkal a sokkoló bejelentésük előtt, emellett kitértek a biztonsági kérdésekre, illetve a család többi tagjával való kapcsolatukra és magára az intézményre is.

Ez is érdekelhet: Harry és Meghan ismét a királyi család megítélését kockáztatja

Harry és Markle részletesen beszélnek arról, hogy a 2019 végén tett kanadai utazásuk adta a végső lökést a döntés meghozatalához, miután korábban sikertelen próbálkoztak Új-Zélandra és Dél-Afrikába költözni, mivel állításuk szerint a terveik kiszivárogtak a sajtónak, ami keresztül húzta a számításaikat.

Sussex hercege és hercegnéje hírhedt módon az Instagramon tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben megosztották döntésüket, miszerint elállnak a királyi feladatoktól. Ezt követte az a mostanra híressé vált találkozó Sandringhamben, amelyen Harry, Vilmos herceg, Károly herceg és a néhai királynő is részt vett.

Akkoriban a lezajlott meetingeket bizalmasan kezelték. Most Harry beszélt arról, hogy mi történt ezeken a válságtárgyalásokon, és azt állítja, hogy a királyi család megvárta, amíg Meghan visszatér Kanadába, mielőtt megszervezték volna a beszélgetést.

Az egyensúly megtalálásának reményében Harry kijelentette:

Ugyanazzal a javaslattal mentem be, amit már nyilvánosan is megtettünk, de amint odaértem, öt lehetőséget kaptam – egy az, hogy minden benne van, nincs változás, öt az, hogy minden ki van zárva. A megbeszélésen a hármas lehetőséget választottam – félig benne, félig kint. Legyen saját munkánk, de dolgozzunk a királynő támogatásán is. Nagyon gyorsan világossá vált, hogy a cél nem képezi vita tárgyát. Félelmetes volt, hogy a bátyám ordítozott és kiabált velem, apám pedig olyan dolgokat mondott, amelyek egyszerűen nem voltak igazak. A nagymamám pedig, tudja, csendben ült ott, és mindent magába szívott. De meg kell értened, hogy a család szemszögéből, különösen az ő szempontjából, vannak módjai a dolgok intézésének, és az ő végső, afféle küldetése, célja, felelőssége az intézmény.

A királyi család egyelőre nem kommentálta a dokumentumfilmet, illetve a Sussexék állításait.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk