Meghan és Harry
Getty Images

Harry és Meghan ismét a királyi család megítélését kockáztatja

A Netflix nagy várakozás után a múlt héten közzétette a Harry & Meghan című dokumentumfilm első részét. Bár ezen a héten még három további epizód fog megjelenni a streamingszolgáltatón, máris kisebb botrány alakult ki körülötte.


Néhány néző méltatta Meghant és Harryt, hogy őszintén megnyíltak, és betekintést engedtek a kapcsolatukba, az első randevútól kezdve a családalapításig. Ezt azonban a királyi család és annak védelme miatti félelem is beárnyékolja.

Ez is érdekelhet: Házasságtörés, szexuális zaklatás, testvérviszály – a brit királyi család legnagyobb botrányai

A királyi család védelmének egykori vezetője, Dai Davies is,– aki a család, köztük a néhai II. Erzsébet királynő mellett is szolgált – felszólalt a dokumentumfilm kapcsán, mivel attól tart, hogy a dokumentumfilm igazi fenyegetést jelenthet a királyi családra nézve.

Úgy véli, ez valóban veszélybe sodorhatja a biztonságukat. Az elmúlt hetekben III. Károly király olyan rendezvényeken vett részt, ahol a közönség tagjai tojásokkal dobálták meg. Dai úgy véli, hogy ezek az akciók folytatódhatnak, és a walesi herceg és hercegné is potenciális áldozatok lehetnek.

Szerintem reális felvetés az, hogy ilyen incidensekkel szembesülnek majd a közeljövőben, különösen azért, mert a király és a királynő, valamint a walesi herceg és hercegné szoros kapcsolatban áll a nyilvánossággal

– nyilatkozta Dai.

Dai azután nyilatkozott, hogy megjelent Harry és Meghan hatrészes sorozatának első része, amelyben arról beszéltek, milyen biztonsági problémákkal szembesültek ők maguk is kapcsolatuk első időszakában, illetve egészen addig a döntésükig, hogy 2020-ban visszavonulnak a királyi feladatoktól.

Az első részben a pár elmesélte, hogy úgy érezték, nem védték meg őket eléggé, amiről korábban Oprah Winfrey-nek adott interjúban is beszéltek, és részletezték a bántalmazást és zaklatást, amellyel a hercegné az elmúlt öt évben szembesült, a herceg pedig azt állította, hogy a királyi család nem volt hajlandó megvédeni mostani feleségét a kapcsolatuk korai szakaszában.

Harry szerint a palotától kapott tanácsok – különösen a sajtóban megjelenő rasszista szalagcímekkel és a lesifotós zaklatással kapcsolatban – a következők voltak: „Ne mondj semmit".

Szóval, ez majdnem olyan volt, mint egy beavatási rítus. Az én feleségemnek is át kellett esnie ezen, miért kellene a barátnőddel másképp bánni? Miért kellene különleges bánásmódot kapnia? Miért kellene őt megvédeni? Ebben a családban néha inkább a probléma része vagy, mint a megoldásé

– magyarázta Harry.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk