Vidra.

Egy fékezhetetlen vidra terrorizálja a lakosságot, senki nem tudja megállítani

Egy nőstény tengeri vidra borzolja a kedélyeket a kaliforniai Santa Cruzban, ugyanis az állat rendszeresen zaklatja a szörfösöket.


A The New York Times szerint a dolog odáig fajult, hogy a Kaliforniai Halászati és Vadászati Minisztérium egy csapata expedícióra indult, hogy befogja a 841-es számú, ötéves vidrát.

A lap egy rövid „családtörténetet” is megosztott az olvasókkal: a 841-es vidra anyja fogságban nevelkedett, miután azonban szabadon engedték, a helyiek elkezdték etetni, aminek következtében rendszeresen felmászott a kajakok tetejére. Az állat később egy helyi állatorvosi központban életet adott a 841-es vidrának, amely később a Monterey Bay Aquariumba került.

Ez is érdekelhet: Új vidrafajt találtak

A 841-es hamar megszokta az emberek közelségét, és egyáltalán nem félt az őt figyelőktől. Az állatot egy idő után elengedték, azonban furcsa jelentések futottak be vele kapcsolatban.

Miután egy évig gond nélkül élt a vadonban, elkezdtünk jelentéseket kapni arról, hogy szörfösökkel, kajakosokkal és evezősökkel került kapcsolatba

– mondta Jessica Fujii, a Monterey Bay Aquarium tengeri vidraprogramjának vezetője a NYT-nek.

Magával a kapcsolatfelvétellel nem is lett volna semmi probléma, de a vidra elkezdte szisztematikusan tönkretenni a szörfdeszkákat. Az állat ugyanis a meglepően erős állkapcsaival szétrágja a deszkákat, ami miatt az arrafelé tartózkodók rettegnek tőle.

A 841-esről egyébként az is kiderült, hogy nemcsak egy mániákus romboló, hanem remek hullámlovas is.

A vidra zúzott, elkapott pár szép hullámot

– mondta az egyik szörfös a NYT-nek.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk