érmek
Fotó: Getty Images

Megvannak 2023 legviccesebb állatfotói – magyar művész is a díjazottak között

Az állatvilágról készült pillanatképek lehetnek csodálatosan részletesek, inspiráló jellegűek vagy akár szórakoztatóak is. A Comedy Wildlife Photography Awards épp az utóbbit állítja középpontba évente megrendezett díjátadójukkal. És hogy milyen állat szerepel 2023 legviccesebb állatfotóján? Mutatjuk!



A 2023-as Comedy Wildlife Photography Awards fődíjának győztese az ausztrál Jason Moore lett, aki a pozíciót a léggitározást imitáló kengururól készült Air Guitar Roo című alkotásával érdemelte ki.

A művész a fotót Perth városától nem messze készítette. Visszaemlékezése szerint, a kora reggeli órákban járt kint a természetben, remélve, hogy napfelkeltekor meg tud majd örökíteni a vadvilág ritkán látott részleteiből párat.

Miután lefényképezett néhány vízimadarat egy közeli tónál, hazafelé észrevette, hogy számos óriáskenguru téblábol egy festői vadvirágokkal borított bozótosban.

Amikor megérkeztem, számos kenguru volt a mezőn. A reggeli fény még mindig kedvező volt, így felkaptam a fényképezőgépemet, és elindultam egy olyan helyre, ahol szemmagasságba tudtam kerülni az alanyaimmal. Végül körülbelül 40 vagy 50 képkockát készítettem. Amikor pedig megláttam a léggitározós pózt, azonnal mosolyt csalt az arcomra, és tudtam, hogy valami igazán különlegeset sikerült megörökítenem

mesélte a fotós.

A versenyre 5300 pályamű érkezett összesen 1842 nevezőtől a világ 85 országából.

Hat kategóriát hirdettek meg, a fődíjas nyugati szürke óriáskengurut bemutató kép mellett Jacek Stankiewicz két zöldpinty vitájáról készült felvétele is bezsebelt két elismerést.

Ezt is olvasd el! A divatvilg is szereti a macskás képeket

A nyertesek közt találunk egy magyar művész is,Ambrus Tímea nyerte ugyanis az Amazing Internet Portfolio Award díját négy képből álló gyűjteményével. Ezeken egy földimókust ábrázol, amint a levegőbe ugrik, majd méltatlanul bukfencezve zuhan vissza a talajra.

Ez és az idei verseny többi döntős fotója is megtekinthető itt.

A figyelmetekbe ajánljuk