A 13. nap könyve – Váncsa István: Évszakok ízei

A 13. nap könyve – Váncsa István: Évszakok ízei

Egy könyv, ami az izgalmas alapanyagok és a különleges ételek segítségével keres választ az élet nagy kérdéseire.

A történet röviden

A fanyar humoráról ismert újságíró, Váncsa István legújabb kötete minden, csak nem egy átlagos receptkönyv. A Heti Hetes egykori tagjának 240 szezonális fogást összegyűjtő kötete olyan – közel sem hétköznapi – finomságokkal van tele, mint például a Hidegen mosolygó szőke márki nevet viselő epres-csokoládés desszert. A meglepő ételek bemutatásával azonban a szerző nemcsak a kulináris élvezeteknek hódol, hanem igyekszik választ keresni – és adni – a hétköznapok kérdéseire is.

3 ok, amiért érdemes elolvasni

  1. Áthatja a szerző sajátos stílusa.
  2. Olyan megdöbbentő finomságokkal találkozhatunk benne, amelyek elkészítése után még a sokat látott szakácsok is megnyalják mind a tíz ujjukat
  3. Számos olyan dolgot tanulhatunk belőle, ami mind a főzés, mind az élet vonatkozásában hasznos lehet.

Egy idézet a könyvből

Tavasszal csirkét ettünk, nyáron jércét, ősszel kacsát-libát, telente disznóhúst, ám erre már csak a legöregebbek emlékeznek.

Az olvasó, aki szeretni fogja

  • kedveli a különleges recepteket
  • szeret játszani az étellel
  • nem veti meg a humort
  • igyekszik komplexen látni a világot

Mindennapra egy történet: december 1-től naponta kinyílik a Hamu és Gyémánt adventi könyves kalendáriumának virtuális ablaka, amely mögött egy-egy olvasmány rejtőzik. A teljes listát erre a linkre kattintva éred el.


A figyelmetekbe ajánljuk