Jodie Foster a True Detective negyedik évadában
Fotó: HBO

A 4. évad sikere után érkezhet a True Detective 5. évada is – pár módosítással

Tíz évvel a mára már klasszikusnak számító első után idén januárban megérkezett a True Detective 4. évada. A napokban lezáruló, hat epizódból álló történet kritikailag ugyan megosztó lett, a nézőszámok alapján azonban biztosak lehetünk benne, hogy az HBO egy újabb évadot készít a thriller elemekkel bővített krimisorozatból.


Amikor a True Detective 1. évada bemutatkozott Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével, a nézők és a kritikusok körében is egyből kedvenc lett. Ezt főleg annak köszönhette, hogy az alkotók egyedileg közelítették meg a krimi műfaját: a sokszor látott nyomozópáros itt egy többrétegű, egyszerre több idősíkon kibontakozó történetet kapott.

Ez is érdekelhet: Máris hiányzik a True Detective? Ajánlunk 5 sorozatot hasonlóan megdöbbentő befejezéssel!

Bár a második évad bukás lett, a harmadik évadot szintén sokan szerették, messze nem örvendett azonban akkora népszerűségnek, mint elődje. A negyedik évad 2024 januárjában érkezett meg Judie Foster és Kali Reis főszereplésével.

A Night Country – ami a hírek szerint eredetileg egy teljesen különálló sorozat lett volna az HBO berkein belül – teljesen megújította a szériára jellemző hangulatot, és nem várt elemeket is belefűzött az eddig látott földhözragadt nyomozásokba.

Ezt is olvasd el! 4+1 kiváló misztikus sorozat, ha nem bírod ki a True Detective következő részéig

Bár valós alapja is volt, a True Detective 4. évada látszólag túlságosan is a természetfeletti tartományba kalandozott. Így a sorozat kevésbé a rendőrségi eljárásokról és a bűnözésről, mint inkább a szellemekről és a mitológiáról szólt.

Az egyedi megközelítés azonban csak rövid távon segített a sorozatnak, a kritikusok szerint ugyanis emiatt a közönség számára könnyen felejthető lesz, mivel képtelen eladni magát a True Detective-univerzum részeként.

Ezért ugyanebben a stílusban már valóban kockázatos lenne bevállalni egy 5. évadot.

Az HBO viszont azt is szem előtt tartja, hogy a Night Country még a legelső évad nézettségét is felülmúlta, hiszen az akkori 11,9 millió nézőszámra most 800 ezret még rátett. Így a folytatás garantált lehet, csak egy teljesen más – vagy épp egy már bevált – recept alapján érkezhet majd az újabb megoldandó rejtély.

A figyelmetekbe ajánljuk