takarítás
Shutterstock

5 klasszikus takarítási hiba, amit valószínűleg te is elkövetsz

A takarítást – a kivételektől eltekintve – nem sokan élvezik, ezért aranyat érhet egy-egy tisztítással kapcsolatos trükk, ami megkönnyíti a munkát. De ezek a trükkök sem érnek sokat, ha már maga a takarítás folyamata is hibásan zajlik, anélkül, hogy észrevennénk. A Home Reimagined TikTok-csatorna osztott meg egy videót, amely bemutatja, mik azok a klasszikus tisztítási hibák, amelyet a legtöbben elkövetnek a takarítás során.

Nem hagyjuk dolgozni a tisztítószert

Lehet, hogy csábító a lefújást követően azonnal letörölni a felületet, de sokkal jobban járunk, ha hagyjuk dolgozni a tisztítószert, hogy legyen ideje elpusztítani a baktériumokat.

Ha csak fújunk és törlünk, nagy az esélye, hogy nem adunk elég időt a terméknek, hogy valóban elvégezze a dolgát. Jó példa erre a sütőtisztítószer: érdemes akkor letörölni, amikor a szer már leolvasztotta a zsírt, és barna színe lett.

Túl sok termék a felmosóvödörben és nem csavarjuk ki eléggé.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem csavarják ki eléggé a felmosót, emiatt pedig túlzottan nedves lesz a padló a felmosás után. Az említett TikTok-videóban viszont egy tisztítási trükknek köszönhetően megelőzhetjük mindezt: ha a padlónk „csíkos" vagy habos lesz a felmosás végén, akkor a felmosófejünkben vagy túl sok víz volt, vagy túl sok tisztítószer – azaz kevesebb terméket kell használni és jobban ki kell csavarni legközelebb.

Nem porszívózunk mindkét irányba 

A legtöbben egyetlen irányban porszívóznak, pedig emiatt a porszívónk félmunkát fog végezni, és nem szedi ki a szőnyeg mélyén megbújó szennyeződéseket.

Ez is érdekelhet: Öt tipp, amely segítségével könnyebb lesz a portalanítás

Nem poroljuk le vagy porszívózzuk fel először a felületeket

Ha a nedves törlőkendővel való tisztítás előtt nem poroljuk le vagy porszívózzuk fel a felületeteket, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket, akkor a végeredmény elkeserítő lehet, hiszen akár még jobban össze is piszkíthatjuk a tisztításra szánt dolgokat.

Shutterstock

Nem tisztítjuk a tisztítóeszközöket 

Fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk a tisztítóeszközeinket. Ha nem tiszták, akkor hogyan várhatjuk el tőlük, hogy más dolgokat is megtisztítsanak?

Ez vonatkozik minden tisztítórongyra és -szivacsra is, amiket kötelező rendszeresen kimosni. Ha gyakran tisztítjuk az eszközeinket azzal meghosszabbíthatjuk az élettartamukat, és biztosíthatjuk, hogy minden alkalommal, amikor használjuk őket, a legtisztább eredményt kapjuk. .

És ha egy kis motiváció kellene: Ezek a legjobb lejátszási listák takarításhoz


A figyelmetekbe ajánljuk