Egy poros kezű ember.

A por könyörtelen. Nem számít, hányszor töröljük le, visszajön, és mindent beborít. Az összes porfogóként működő felülettel lépést tartani eléggé megterhelő. Legyen szó akár a konyhában lévő nyitott polcokról, akár az étkezőben lévő apró szegélylécekről, a poros felületek körülvesznek minket. Az alábbi cikkben öt olyan hasznos tippet mutatunk be, amely segítségével könnyebb lesz a portalanítás.


Használj egy üres papírtörlőcsövet porszívó-rögzítőként

Amennyiben porosak az ablakpárkányok, használhatsz egy üres papírtörlőcsövet rögtönzött tartozékként, hogy a porszívóval bejuss a legtrükkösebb résekbe is.

Tegyél viaszpapírt vagy újságpapírt a szekrények és a hűtőszekrény tetejére

Egy feh\u00e9r \u00fajs\u00e1g.

Wan Chen/Unsplash

A felső szekrényen és a hűtőszekrényen összegyűlő por különösen durva lehet. A könnyebb takarítás érdekében egyszerűen béleld ki a tetejüket viaszpapírral vagy újságpapírral. Ezután csak időnként ki kell cserélni a papírt és meg van oldva a probléma.

 Vegyél fel portörlő kesztyűt

Mikroszálas portörlő kesztyűben turbósebességgel tudsz majd porolni! Söpörj a kezeddel a háztartási tárgyak körül, beleértve a tükröket, képkereteket és párkányokat. Porolj le bármit egy kézmozdulattal!

 Szöszhengerrel porold le a lámpaernyőket

A lámpaernyőket trükkös lehet leporolni. Szerencsére van egy egyszerű megoldás. Csak futtass végig egy szöszhengert az árnyékolókon, hogy felszedd az összes tapadós port.

Porold le a tévét egy kávéfilterrel.

Egy fekete tv a feh\u00e9r falon.

Kam Idris/Unsplash

A kávéfilterek szöszmentesek, és nem karcolják meg a képernyőt, így ez egy tökéletes módszer az LCD TV képernyőjének tisztítására.Forrás: The Kitchn

A figyelmetekbe ajánljuk