Kik voltak Sztálin szeretői?

A Joszif Visszarionovics Dzsugasvili néven született Sztálin csak úgy falta a nőket.


Sztálin, az Acélember, másnéven Gaios Besovich Nizheradze, Organez Totomiants, Zakhar Melikiants, Peter Chizhihov, becenevén Soso, Beso, Koba, Petrov, Ivanovich és még sorolhatnánk, rengeteg szeretővel rendelkezett.

Sztálin már viszonylag korán kacérkodott Charkviani pap lányával, majd Lisa Akopovával, egy Goriból származó grúz lánnyal is. Ezután egy Mihailovszkaja nevű nőtől született törvénytelen lánya, Pasa. Ott volt szeretői közt Natasha Kirtava, a férje által elhagyott szociáldemokrata, és Marie Arensberg, egy német üzletember felesége is. Kato Szvanidze volt Sztálin első felesége, ám egy évvel a házasság után tífusz áldozata lett, Jakov fiukat pedig nővérei nevelték tovább.

Ezután jött a 18 éves Alvasi Talakvadze elvtárs Balakhanában, majd Ludmilla Stal, Ukrajnában született aktivista. Ám a listának nincs vége: Tatiana Sukhova tanárnő, Stefánia Petrovszkajaja, odesszai nemesasszony, Serafima Khoroshenina, akit civil partnerként jegyeztek be, valamint vologdai háziasszonya, Maria Kurzakova, aki végül teherbe esett, mind élvezhették a szovjet vezér vonzáskörét.

Több 16 éves nővel is dolga volt Sztálinnak, ezek közül találhatunk koraérett középiskolást és szobalányt is. Szeretője volt az elvált Mária Bogoslovszkaja, Sophia Krjukova, egy Tatiana Slavatinskaya nevű bolsevik nő, valamint Valentyina Lobova elvtársnő is.

Ám sajnos ott volt a 13 éves Ligyija Pereprygin is a szeretők sorában, aki két gyermeket szült neki. Vera Shveitzer is beállt a sorba, de Vjacseszlav Molotov barátnője, Marusya, és Sztálin barátjának, Szergejnek felesége, Olga Allilujeva is. Ezen kívül még Zsenya Allilujeva, Olga egyik lánya is hűséges szeretővé vált. A 16 éves Nagyezsda Allilujeva, Olga másik lánya pedig Sztálin utolsó felesége lett. Nagyezsda 1932-ben, egy novemberi vacsora után, a forradalom évfordulóján, egy heves vitájuk miatt mellkasba lőtte magát.

Sztálin kacérkodott elvtársakkal és elvtársak feleségeivel is. Rajongói levelek sokaságát kapta: „Mellékelem a fényképemet" ─ írták neki mindenhonnan nők. Testőre, Vlasik szerint Sztálin nem tudott ellenállni a nőknek: „Végül is férfi volt".

Forrás: Psychologytoday

A figyelmetekbe ajánljuk