Egy férfi megigazítja a nyakkendőjét

Kulturális öltözködési kód – mit vegyek fel színházba és operába?

Sokan szeretnek színházba és operába járni. Ezeknek a személyeknek már nem kell utána olvasni, hogy milyen dresszkód is vonatkozik ezekre a helyekre. Ellenben azoknak, akik a közeljövőben terveznek operaelőadásra, vagy színházba menni, jól jöhet egy olyan összefoglaló, ami megkönnyíti az esti öltözék kialakítását, beleértve a kiegészítőket és a frizurát, illetve a sminket is. Merthogy egyáltalán nem mindegy, hogyan jelenünk meg egy-egy esti előadáson. A dresszkód nem egy kőbe vésett dolog, sok opera és színház honlapján erre is kitérnek, azaz közlik a látogatókkal, hogy milyen öltözködési etikettnek kell megfelelni. Azonban jó, ha előtte ismerjük az alapokat. Lássuk is azokat!


A megfelelő öltözet férfiaknak színházba és operába

A férfiaknak kicsit könnyebb a dolga, hiszen az öltöny az minden hivatalosabb, elegánsabb eseményen megállja a helyét. A hagyományos színekkel sem lőhetünk mellé, mint például a fekete, a szürke, a barna vagy a sötétkék. Persze extrémebb színű zakót és nadrágot is választhatunk, de ügyeljünk a harmóniára. A fehér ing lehet az alap, de természetesen egy visszafogott színvilágú, egy szürke, fekete, vagy kék ing sem rossz választás.

Öltözködési tippek hölgyeknek operaelőadásra, színházba

A hölgyeknek nehezebb kicsit a dolgunk, annak ellenére, hogy a női kosztüm szintén hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint a férfiöltöny. Tehát bátran nyúlhatunk egy ilyen szetthez, ha elegánsabb eseményre vagyunk hivatalosak vagy színházba készülünk és fogalmunk sincs arról, hogy mit is vegyünk fel. A női ruhatár azonban ennél sokkal több elegánsabb ruhát rejt, tehát nem feltétlenül csak a kosztüm lehet a jó választás, amely többnyire egy zakóból, blézerből és egy szoknyából, vagy pedig egy nadrágból áll.

Minden nő gardróbjának alapdarabja kell, hogy legyen egy egyszerű vonalú, fekete ruha, amely a megfelelő cipővel és kiegészítőkkel szintén remek választás a színházba és az operába. De az estélyi és a koktélruhák is sok nő szekrényében megtalálhatók. Természetesen, ilyen jellegű ruhában is meg lehet jelenni egy színházi előadáson. Egyetlen kritérium az, hogy egyik ruha se legyen túl kihívó, merthogy sem az operai, sem pedig a színházi előadás nem tűri az ilyen öltözéket.

Mi a helyzet akkor, ha nőként nem vagyunk a szoknya és ruha hívei? A kosztümnadrág is remek választás, de egy elegáns nadrágban is megjelenhetünk a színházban, ha a megfelelő inget, blúzt választjuk ahhoz. A selyeming lehet az egyik alternatíva. A szín voltaképpen bármilyen lehet, ha a nadrág színe például fekete, barna vagy szürke.

Operába, színházba csakis elegáns cipőt viseljünk

Az öltözködési alapok ismerete után, azt is el kell döntenünk, hogy milyen cipőbe bújunk. A bőrcipő a legjobb választás mindkét nem esetében. A cipőnk az elegáns vonalat képviselje, semmiképpen se válasszunk sportcipőt vagy sportszandált, a papucs is felejtős, hiszen nem a strandra készülünk. Sokan kedvelik a márkás holmikat, cipőket.

Egyesek azért teszik le a voksukat egy-egy márka mellett, mint amilyen a Tommy Hilfiger, mivel a cipőkollekció széles kínálattal rendelkezik, azaz a lábbelik között megtalálhatók az elegáns, a sportos darabok, így egyetlen márka cipői lehetőséget biztosítanak a változatos öltözködésre.

A márka lábbelijei között színházba és operába való szandált és cipőt is találhatunk. Akár nyáron, akár ősszel látogatunk el egy színházban vagy operába, mind a nők, mind a férfiak találnak a kínálatban elegáns szandálokat, cipőket. Egy ilyen exkluzív eseményre felvehetünk egy balerina, tűsarkú, espadrilles vagy egy csinos, magassarkú fekete szandált. A férfiak pedig az elegáns mokaszin vagy félcipők között válogathatnak.

A kiegészítők teszik teljessé az összképet

Ne feledkezzünk meg az apró részletekről, a kiegészítőkről sem, amikor a színházi szettet állítjuk össze. A Tommy Hilfiger márka termékei között is remek kiegészítőket találhatunk, amelyek szintén jól jönnek, ha színházba, operába készülünk. Ilyen kiegészítők az övek, a táskák, a karórák, a sminktáskák. Nem csak ez a márka biztosít lehetőséget a színházi szett összeállítására, hanem a Lacoste márka is. Az órák, pénztárcák, övek között bizonyára találunk majd olyat, amely remekül passzol majd az elegáns öltözékünkhöz.

A smink, a frizura és az ékszerek egészítik ki igazán a színházi megjelenést. Ügyeljünk a visszafogottságra és az ízléses megjelenésre.

A figyelmetekbe ajánljuk