A Budapesti Operettszínház legújabb darabjában is remekel Laki Péter

A Budapesti Operettszínház legújabb darabjában is remekel Laki Péter

Laki Pétert éppen tíz éve láthatja a nagyközönség a Budapesti Operettszínházban. Nemrég megkapta Az évad operettszínésze-díjat a Nagymező utcai teátrumban, és ahogyan elmondta, megtisztelő volt számára, hogy őt választották.



Úgy látja, hogy a korábban elnyert Marsallbot-díj és a Honthy-díj után most érik be igazán munkájának a gyümölcse. A fiatal, tehetséges színész minden szerepét kirobbanó sikerrel játssza, akár itthon, a Kárpát-medencében, vagy szerte a nagyvilágban áll a közönség elé.

November közepétől Az Orfeum mágusa című új magyar nagyoperettben is lenyűgözi a nézőket, akik estéről estére vastapssal honorálják őt és művész társait.

Az Operettszínházban bemutatott Az Orfeum mágusa című új darab hangzásvilága és hangszerelése valóban olyan, mint egy hollywoodi szuperprodukció. Orbán János Dénes költő, drámaíró igazán izgalmas, szellemes színpadi történetet és jól játszható karaktereket írt a színészeknek, Pejtsik Péter zeneszerző pedig sodró lendületű, dallamos, fülbemászó zenei anyagot komponált az ősbemutatóhoz.

Lazarovits Zdénkó bácskai mágnás – akit Laki Péter is játszik – az előadás humoráért felel, így a frissen díjazott művész a próbák során szabadjára engedhette a fantáziáját, és az előadások során is felhőtlenül bolondozhat a színpadon. Amikor megjelenik a nézők előtt, szinte minden pillanatra jut egy poén: a közönség hangosan felkacag, de ő már a következő sziporkát ontja magából.

Nem véletlen, hogy a magyar operett évében a Kiss-B. Atilla főigazgató által megálmodott ősbemutató az idei színházi évad legkülönlegesebb előadása. Mint ahogyan Laki Péter fogalmazott:

a színészek és a közönség számára is kitörő öröm, ha találkozhatnak az Operettszínházban.

(x)

A figyelmetekbe ajánljuk