george clooney szmokingban

5 világhírű színész, aki nevetségesen alacsony gázsit kapott a híres szerepéért

A világhírű színészek évtizedek óta elképesztő összegeket keresnek a filmjeikkel, vannak azonban olyan művészek, akik meglepő módon gyakorlatilag ingyen vállaltak munkát valamelyik produkcióban. Az alábbi cikkben 5 ilyen hírességet sorolunk fel.


George Clooney

George Clooney alaposan kivette a részét a Jó estét, jó szerencsét! című filmből, ugyanis ő írta és rendezte a mozit, emellett pedig az egyik főszerepet is eljátszotta.

Nyilvánvalóan az ember ilyenkor egyből azt gondolja, hogy Clooney minden bizonnyal mesés fizetést alkudott ki magának, azonban ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk.

A legenda ugyanis mindössze 3 dollárt kért, mivel azt mondta, hogy „abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy olyan filmek készítésére motiválhatja a stúdiókat, amelyeket egyébként nem csinálnának meg”.

John Candy

A legendás John Candynek ugyan nem volt sok szerepe a Reszkessetek betörők című klasszikusban, a rövid cameójára azonban szinte mindenki emlékszik.

A színész ugyan valóban nem volt sokat a vásznon, de a fizetése még a filmben eltöltött idejénél is szerényebb volt: Candy a hírek szerint ugyanis mindössze 414 dollárt kért el a munkáért.

Ez is érdekelhet: 4 film, amit imádni fognak a természet szerelmesei

Nick Castle

Az 1978-as Halloween című film a horrortörténelem egyik kiemelkedő alkotása, Michael Myers karaktere a mai napig visszatérő figura a különböző halloweeni bulikban.

A főszerepet eljátszó Nick Castle azonban nem lett túlfizetve, hiszen a színész mindössze 25 dollárt kapott naponta, ami már akkor is nagyon kis összegnek számított.

(…) Az volt az érdekem, hogy ott lehessek a forgatáson, hogy demisztifikálhassam a filmkészítés és a rendezés élményét (...)

– nyilatkozta.

Adam Levine

A világhírű Maroon 5 nevű zenekar frontembere mindenképp ki szerette volna magát próbálni a színészet világában, ezért pedig szó szerint mindent megtett.

A Szerelemre hangszerelve című filmben például úgy játszotta el az egyik főszerepet, hogy egy árva centet sem kapott cserébe.

Levine elmondta, hogy teljesen másképp akarta kezelni a színészetet, mint a zenét, mivel abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem kell a pénzen aggódnia.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a Wall Street pillangói című filmben egy olyan rúdtáncos csapat vezetőjét alakítja, akik ellopják a gátlástalan ügyfeleik pénzét, a mozi azonban mélyebb betekintést enged a New York-i éjszaka sötét oldalába.

A filmleírás alapján azt gondolhatnánk, hogy JLO ezért a moziért a szokásos, milliós sztárgázsit kérte el, ő azonban másként döntött.

A világsztár elmondta, hogy imádta a projektet (ő volt az egyik producer is), és egyáltalán nem a pénz motiválta, így tehát egy cent gázsit nem kért el az egyébként igen jelentős munkamennyiségért.

Forrás: ITT


A figyelmetekbe ajánljuk