Steven Spielberg visszatér a gyökerekhez: ismét sci-fi filmet készít

Steven Spielberg visszatér a gyökerekhez: ismét sci-fi filmet készít

Steven Spielberg minden idők egyik legbefolyásosabb és legünnepeltebb rendezője, hiszen segített meghatározni a blockbustert, megalapozta a 80-as évek filmjeinek megjelenését és hangulatát. Ám annak ellenére, hogy Spielberg a sci-fi világából indult ki, az elmúlt évtizedben többnyire eltávolodott a műfajtól, egészen mostanáig.


Steven Spielberg természetesen továbbra is lelkes rajongója a műfajnak, és a közelmúlt olyan gyöngyszemeit dicséri, mint a Godzilla Minus One, valamint kijelentette, hogy rajong Denis VilleneuveDűne című filmjeiért. Talán ez újra felélesztette a 77 éves Spielbergben a sci-fi iránti szenvedélyt, hiszen most készül visszatérni egyik kedvenc témájához, az idegenekhez.

Ez is érdekelhet: A Jurassic Park 27 év után újra az amerikai mozis toplisták élén

A Variety szerint Spielberg következő projektje egy UFO-film lesz, amely saját eredeti ötlete alapján készít, amelynek forgatókönyvét David Koepp-pel, mondhatni rendszeres alkotótársával együtt fognak összehozni.

A legendás rendező nem először forgat UFO-król, illetve földönkívüliekről. Elég csak a nagysikerű E.T. – A földönkívülire, az A.I. – Mesterséges értelemre vagy a Világok harcára gondolni. Spielberg következő filmjének ötlete izgalmasabb, mint valaha, a rajongók izgatottsága pedig máris a tetőfokára hágott.

Spielberg korai sci-fi filmjei inkább életrajzi jellegűek voltak, a filmrendező saját gyermekkorának és szüleivel való kapcsolatának elemeivel színesítette őket. Az viszont valószínűsíthető, hogy a mostani produkciója egészen más lesz, mint amihez hozzávagyunk szokva.

A figyelmetekbe ajánljuk