jelenet a Scooby-Doo 2: Szörnyek póráz nélkül c. filmből

Élőszereplős Scooby-Doo-sorozaton dolgozik a Netflix

Hiába készült már élőszereplős film Scooby-Doo és a Rejtély Rt. kalandjaiból, a franchise rajongói régóta vártak egy igazán ambiciózus feldolgozásra. Vágyuk végre teljesül: iparági pletykák szerint élőszereplős Scooby-Doo-sorozatot készít a Netflix.


1969-ben mutatták be az első Scooby-Doo-rajzfilmsorozatot a Hanna-Barbera stúdió jóvoltából, az ijedős dán dog pedig azóta is a gyerekek egyik nagy kedvencének számít.

A Scooby-Doo, merre vagy? című sorozatot számos folytatás követte, készültek egész estés rajzfilmek is, a franchise pedig sokat fejlődött az évtizedek alatt. A Scooby-Doo a zombik szigetén című 1998-as mozi már a felnőttekre is a frászt hozta, 2002-ben pedig az első élőszereplős filmet is bemutatták, melyet 2004-ben követte a második rész.

Ez is érdekelhet: 4 Disney-teória, amitől teljesen megváltoznak gyermekkorunk kedvenc történetei

Az élőszereplős mozik megítélése vegyes. Noha remekül teljesítettek a pénztáraknál – az első rész 250, a második 180 millió dollár bevételt termelt –, bőven volt mit kritizálni rajtuk. Sok, időközben felnőtté vált Scooby-Doo-rajongó azóta is vágyik egy komolyabb hangvételű, igényesebb feldolgozásra.

A Variety értesülései szerint a rajongók kívánsága meghallgatásra talált, ugyanis a Netflix egy élőszereplős Scooby-Doo-sorozaton dolgozik. A cselekményről egyelőre nem árult el semmit a streamingszolgáltató, de az alkotók névsora bizakodásra adhat okot.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: A Rick és Mortyn túl – 4 felnőtt rajzfilm, amit nem érdemes kihagynod!

Forgatókönyvírónak két neves szakembert, Josh Appelbaumot (Mission: Impossible – Fantom protokoll) és Scott Rosenberget (Venom) kérték fel, továbbá számos neves producer is beállt a projekt mögé.

Hogy az árnyalatnyival komolyabb hangvétel nem idegen a franchise-tól, azt a Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában című, 2010 és 2013 között futó rajzfilmsorozat is jól példázza. Ha a Netflix élőszereplős sorozata is ezt a vonalat követi, akkor teljesen új távlatok nyílhatnak meg a franchise előtt.

A figyelmetekbe ajánljuk