Squid Game
Netflix

Star Wars, zombik és a testőr: 5 remek sorozat, amit néhány nap alatt simán ledarálhatsz!

Az ember egy fárasztó hét után sokszor semmi másra nem vágyik, csak egy kiadós sorozatmaratonra. De mégis mire érdemes rászánni egy egész hétvégét? Az alábbi cikkben öt olyan remek szériát mutatunk be, amit akár 1-2 nap alatt is simán ledarálhatsz!


Testőr

Ebben a brit politikai drámában Richard Madden David Buddot, a poszttraumás stressz-szindrómában szenvedő háborús veteránt formálja meg, aki a konzervatív belügyminiszter, Julia Montague (Keeley Hawes) biztonsági embere, de politikai nézeteltéréseiket nehezen tudják összeegyeztetni. Ez egy lebilincselő sorozat, ráadásul Madden Golden Globe-díjat kapott az alakításáért cserébe.

A sorozat azonnali sikert aratott Nagy-Britanniában, és nemsokára az egész világon tömegek kezdtek el rákattanni David Budd kalandjaira.

Andor

Sokak szerint a Disney+ által gyártott Star Wars-sorozatok közül az Andor az egyik legjobb. A Zsivány előzményszériája Andor Cassian Andort (Diego Luna) követi, aki megszökik a Birodalom elől, és az útja végül a lázadáshoz vezet.

A sztori a lebilincselő forgatókönyvnek és a csábító mellékszereplőknek köszönhetően, mint például Stellan Skarsgård vagy Adria Arjona egy olyan magas szintre emelik a Star Wars-élményt, amit az elmúlt években talán csak a Mandalórinak sikerült megugrania.

Ez is érdekelhet: 6 sorozat, amit áprilisban mutatnak be a Netflixen

Squid Game

Hwang Dong-hyuk által készített Squid Game globális sikert aratott, amely egy csoport eladósodott emberről szól, akik halálos játékokban versenyeznek egy hatalmas pénzdíjért. A tavalyi év során konkrétan hónapokig csak erről a sorozatról szólt minden, sőt a felhajtás még egy valóságshow-t is eredményezett.

Szerencsére a Netflix zöld utat adott a második évadnak, amelynek forgatása 2023 nyarán kezdődik.

The Last of Us

Neil Druckmann 2013-as, nagy sikerű videojátékának HBO-adaptációja is megér egy maratont. A Druckmann és az Emmy-díjas Csernobil alkotója, Craig Mazin által közösen megalkotott The Last of Us a személyes drámát és az epikus izgalmakat ötvözi a kannibalista zombiktól hemzsegő poszt-apokaliptikus Amerikában. Pedro Pascal leveti a mandalóri páncélját, hogy eljátssza Joelt, a csempészt, akinek a tinédzser Ellie-t (Bella Ramsey) kell biztonságban átvinnie az országon.

Különválás

Az Apple TV+ áttörő sikerének középpontjában egy izgalmas sci-fi premissza áll: mi lenne, ha a munka és a magánélet egyensúlya szó szerint kettéválna? Amikor a titokzatos Lumon Industries alkalmazottai minden reggel munkába állnak, mindent elfelejtenek az épületen kívüli életükről – amikor viszont hazamennek, pont az ellenkezője történik. Ennek a jelenségnek a pszichológiai és etikai következményeit dermesztő módon tárja fel a Különválás, amely idén tér vissza a várva várt második évaddal.

A figyelmetekbe ajánljuk