Robin Williams színész
Fotó: Getty Images

Újra Robin Williams hangján szólal meg a Dzsini karaktere

2023 októberében 100 éves lett a Disney, ebből az alkalmából egy múltidéző, többszáz karaktert felvonultató rövidfilmet készített a cégóriás. Ebben kap rövid szerepet az Aladdin-film kék dzsinnje is, a 9 évvel ezelőtt elhunyt Robin Williams hangján szólal majd meg.


Bár a rövidfilmben Dzsininek csak néhány sora van, a stúdió ragaszkodott a 2014-ben meghalt Robin Williams hangjához, de ezzel együtt el is zárkozott a mesterséges intelligencia által generált szinkrontól.

Ez is érdekelhet: 4 felejthetetlen filmes monológ, ami az egész életünket megváltoztatta

A megoldást korábbi felvételek jelentették, amelyek felhasználásával össze tudták szerkeszteni a karakter néhány soros szövegét.

Amikor animációs felvételeket készítünk bármilyen játékfilmnél, akkor több felvétel is készül. Így tudtuk megtalálni ezt a pár sort még az eredeti film anyagai közt, ami annyira jól bele is illeszkedik az új rövidfilmünkbe

nyilatkoztaYvett Merino producer.

Ezt is olvasd el! 6 érdekesség Walt Disneyről, aki 100 éve megváltoztatta a világot

Az archív anyagok felhasználásába a családtagok is beleegyeztek, akik egyébként a Disney-hez hasonlóan ugyancsak elítélték a filmművészetben egyre nagyobb problémát jelentő mesterséges intelligencia használatát. Ez a jelenség is volt az egyik fő oka az idei hollywoodi írói és színészi sztrájknak is.

Nagyon sokunkat, akik itt dolgozunk a Disney Animationnél, inspirált Dzsini Williams előadásában, így a világot jelentette, hogy sikerült az eredeti hangot megoldani. Az pedig még különlegessé tette az egészet, hogy Eric Goldberg az eredeti játékfilmhez hasonlóan itt is elkészítette a dzsinn animációját

– folytatta a producer.

Once Upon a Studio | Official Trailer | Disney+

Dzsinn nagyon sokunk számára fontos karakter. Ő a történelmünk, az örökségünk része.

– hangsúlyozta végül Jennifer Lee, a cég kreatív igazgatója.

Az 543 karaktert megjelenítő Volt egyszer egy stúdió című rövidfilm Disney+-on már megtekinthető.

A figyelmetekbe ajánljuk