prince a színpadon

Előkerült Prince eddig soha nem látott dalszövege, amit a Purple Rainhez írt

Prince a hetvenes évek végén robbant be a köztudatba, a zenélés mellett pedig a nagyvásznat is célba vette. Virágzó hírneve ellenére sokáig csak rövidebb videoklipekben és alkalmi tévés fellépéseken sikerült megjelennie. Ez viszont megváltozott a Purple Rain című dallal, amelyből egy album és végül az évtized egyik legimádottabb zenés drámája, a Bíboreső született.


Az eredeti dal egy country instrumentális számként íródott, amelyet a Fleetwood Mac énekesnőjével, Stevie Nicks-szel való duettnek szántak. Nicks pedig egy korábbi interjújában felidézte, hogy Prince elküldött neki egy 10 perces instrumentális számot, és megkérte, hogy írjon hozzá dalszöveget.

Ez is érdekelhet: Majdnem gyilkosság lett a vége – Michael Jackson és Prince legendás viszályának története

Annak ellenére, hogy az énekesnő mélyen megtisztelve érezte magát, megijedt a feladattól, tekintve Prince akkori népszerűségét:

Meghallgattam, és egyszerűen megijedtem. Visszahívtam és azt mondtam neki, hogy nem tudom megcsinálni. Bárcsak megtehetném, de ez túl sok nekem.

Végül Prince vette át az irányítást, és ő írta meg a legendás dalszöveget. Lisa Coleman, Prince zenekarának, a The Revolutionnek a billentyűse szerint a dal egy próba során változott át a countryből egy kicsit pszichedelikusabbá és robosztusabbá. Rengeteget kellett próbálniuk és kísérletezniük, de végül összeállt a sláger.

Ez pedig Prince eredeti, kézzel írt dalszövege:

A figyelmetekbe ajánljuk