asztronauta az űrben

Elegancia az űrben: a Prada tervezi a NASA űrruháit

A Prada divatház és az amerikai Axiom Space együtt tervezik majd meg a NASA legújabb űrruháit.


Bár szokatlannak tűnhet, hogy egy olasz luxus divatmárkát választanak a feladatra, az Axiom sajtóközleménye szerint a Prada az anyagokkal és a gyártással kapcsolatos tapasztalatát tudja majd kamatoztatni az együttműködésük során. Az űrügynökség 2025-re tervezett holdra szállásán használná ezeket a szkafandereket – írja a The Manual.

Ez is érdekelhet: Végre tudjuk, hogy a Hold sötét oldala miért sokkal kráteresebb

Öt évtizede nem jártunk a Holdon. Most, hogy készen állunk arra, hogy visszatérjünk a Hold felszínére, és alaposabban felfedezzük legközelebbi szomszédunkat, a világ készen áll arra, hogy az űrhajósok is kissé másképp nézzenek ki.

A jövendőbeli Artemis II misszió négyfős legénysége történelmi jelentőséggel bír majd, hiszen az első holdi küldetésre kijelölt nő (Christina Koch) és az első fekete űrhajós (Victor Glover) is eljuthat a Holdra.

Megtiszteltetés számunkra, hogy az Axiom Space-szel együtt részesei lehetünk ennek a történelmi küldetésnek. Több évtizedes kísérletezésünket, csúcstechnológiánkat és tervezési tudásunkat most az Artemis-korszak űrruhájának tervezésénél fogjuk alkalmazni

– nyilatkozta Lorenzo Bertell, a Prada csoport marketingigazgatója.

A figyelmetekbe ajánljuk