pop smoke

Ebben az évezredben még senki nem vezette olyan hosszú ideig a műfaji lemezlistát, mint ő.


Pop Smoke amilyen gyorsan robbant be a zenei életbe felfutóban levő rapperként, aki az Egyesült Államokban is népszerűvé tette a drillt, olyan gyorsan és tragikusan távozott, miután az otthonában egy rablótámadás áldozatává vált. Halála előtt viszont rengeteg zenén dolgozott, aminek egy része még mindig nem jelent meg.

Ennek köszönhetően pedig bár már nincs köztünk, napjaink egyik legnagyobb szupersztárja. Posztumusz albuma, a Shoot For The Stars, Aim For The Moon például a Billboard R&B/Hip-Hop műfaji lemezlistáján olyan régóta van az élen, mint ebben az évezredben még semmi.

Mostani első helyezésével ugyanis zsinórban már 17. hete listavezető, egészen pontosan 2020 júliusa óta csücsül az album a műfaji lista trónján hetente a legtöbb eladott példánnyal. Ezzel pedig megelőzte Eminemet az évezred legsikeresebb R&B/hip-hop albuma örökranglistán, ő 16 héten keresztül volt listavezető a Revoceryvel.

Ha hasonló műfaji dominanciát akarunk találni a lista történetében, akkor egészen 1990-ig kell visszamennünk, amikor MC Hammer 29 hétig volt listavezető a Please Hammer, Don't Hurt 'Emmel.

(Forrás: HypeBeast)


A figyelmetekbe ajánljuk