Ékszereikkel együtt menekültek Pompeji áldozatai

Ékszereikkel együtt menekültek Pompeji áldozatai

Kutatók két újabb pompeji áldozat maradványait tárták fel, a csontvázaikat valószínűleg egykori otthonuk hálószobájában fedezték fel, ahol csapdába estek, amikor az épület megtelt törmelékkel.


A nő egy ágyon hevert, mellette arany-, ezüst- és bronzérmék, valamint arany fülbevalók, egy pár gyöngy fülbevaló és egyéb ékszerek voltak – írja a CBS.

Ez is érdekelhet: Újranyit a Pompejiben talált 2000 éves gyorsétterem

A maradványok a régészeti park Regio IX nevű részén kerültek elő, az elmúlt években erre a területre összpontosítottak a kutatók. A környéken korábban viszonylag kevés feltárás folyt.

Ez egyike annak a kilenc városrésznek, amely az egykori metropoliszt alkotja, és ami 3200 négyzetméter, azaz alig egy hektárnyi területet foglalt el Dél-Olaszországban.

Pompeji a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelye, az ókori város lenyűgöző módon konzerválódott a vulkáni anyagban. A becslések alapján a katasztrófában csak Pompejiben mintegy 2000 ember halt meg, a teljes régióban pedig 16 ezer. A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy nemcsak maga a kitörés, hanem földrengés is sújtotta a térséget.

A pompeji ásatások több száz évvel ezelőtt kezdődtek meg, de a szakértők még napjainkig fedeznek fel újabb leleteket.


A figyelmetekbe ajánljuk