Az űrlények Elvist hallgatnak – 4 őrült összeesküvés-elmélet a zeneiparból

Az űrlények Elvist hallgatnak – 4 őrült összeesküvés-elmélet a zeneiparból

Az összeesküvés-elméletek nem ismernek határokat, mi pedig összegyűjtöttünk négy őrült teóriát, amitől garantáltan a fejedet fogod majd!


Rejtélyes albumborító

A Black Sabbath 1970-ben kiadott, Black Sabbath című debütáló albumának borítója a rajongók megijesztésére készült. Február 13-án, pénteken adták ki, hogy növeljék a hátborzongató faktort. A borítókép egy 1400-as években épült vízimalmot ábrázolt, előtte pedig egy hátborzongató, feketébe öltözött női alak állt. Bár köztudott, hogy a nő egy színésznő volt, ez a tény nem sok mindent befolyásolt a pletykák terén.

Egy összeesküvés-elmélet szerint a nő egy valódi boszorkány volt, a fotó pedig egy rituálé előtt készült. Egy másik történet szerint a fekete ruhás alak a fotó elkészülte után jelent meg.

Ez is érdekelhet:Egy összeesküvés-elmélet szerint az internet már nem is létezik

Elvis és az UFO-k

Elvis PresleyGettyImages

Elvis Presley tudtán kívül hozzájárult egy a saját halálával kapcsolatos mítoszhoz. Amikor megszületett, a háziorvosa azt állította, hogy egy furcsa, megmagyarázhatatlan fény ragyogott a ház felett. A felnőtt Elvis pedig egyszer azt nyilatkozta, hogy 8 éves korában telepatikus úton földönkívüliek látogatták meg, akik megmutatták neki a jövőjét. De azt is számtalanszor állította, hogy sok UFO-t látott.

Ezért nem meglepő, hogy az „Elvis él" elméletet követte az „Elvis-t elrabolták az idegenek" teória. A hívek pedig azt állítják, hogy a Király nem is halt meg, csupán elrabolták az idegenek.

De miért tették volna? Egyszerű. Az idegenek hallották a zenéjét, és egyszerűen nem hagyhatták ki a lehetőséget, hogy személyesen találkozzanak a bálványukkal. Ezen őrület mellett nem sokkal Elvis temetése után olyan pletykák is felröppentek, miszerint az énekes egy FBI-tégla volt, akinek bujkálnia kellett.

Axl Rose és a kutyái

axl rose

Getty Imegs

Axl Rose, a Guns n' Roses és újabban az AC/DC énekese minden idők egyik legnagyobb hatású frontembere. Ugyanakkor igencsak ellentmondásos jelenség is. 1988-ban homofóbiával és rasszizmussal vádolták, illetve több koncertről is órákat késett, ami rajongók ezreinek haragját váltotta ki.

A botrányt pedig még ennél jobban is fokozni lehet. Sokáig az a hír járta, hogy Axl Rose elgázolta a saját kutyáit, majd megette őket. Ez a borzalmas történet pedig akkora visszhangot kapott, hogy Rose-nak nyilvánosan tagadnia kellett a vádakat.

Sid Vicious a gyilkos

Sid ViciousWikimedia Commons

Sid Vicious a Sex Pistols nevű punk rockzenekar tagja volt, és a világ egyik legvitatottabb zenésze. A 21 éves zenészt megyanúsították volt barátnője meggyilkolásával, majd 5 hónap múlva ő is túladagolta magát.

Állítólag a halála után Vicious édesanyja New Yorkból Angliába utazott, hogy hamvait barátnője sírjára szórja, hiszen ez volt a zenész kívánsága. Az urnában azonban heroint is elrejtett. Amikor rájött, hogy a Heathrow repülőtéren sokkal több biztonsági őr van, mint amire számított, pánikba esett, és a legközelebbi légkondicionáló szellőzőbe dobta az urna teljes tartalmát. Egy másik pletyka szerint az urnát véletlenül leejtette a reptéren a kifutópályára, és a tartalma mindenhová kiömlött. Ez vezetett egy másik városi mítoszhoz, miszerint Sid Vicious szelleme nem tudta elhagyni a repülőteret, miután ilyen tiszteletlenül bántak maradványaival.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk