top gun 2
IMDb

8 friss Oscar-díjas film, amit már otthonról is megnézhetünk

A különböző, Magyarországon is elérhető streaming-szolgáltatóknak köszönhetően már számos friss Oscar-díjas filmet is megnézhetünk otthonról. A Magyar Filmadatbázis össze is állított egy listát azokról a 2023-ban Oscar-díjjal elismert filmekről, amelyek itthonról is streamelhetőek.


A kisfiú, a vakond, a róka és a ló

 • Oscar-díj: Legjobb animációs rövidfilm
 • Hol nézhető: Apple TV+

Charlie Mackesy bestseller könyve elevenedik meg ebben a gyönyörű animációs filmben, amelyet a NoneMore és a Bad Robot Productions készített. Meghitt ábrázolása a négy barát közötti valószínűtlen köteléknek, miközben felfedezik a kedvesség, a bátorság és a remény jelentését.

Navalnij

 • Oscar-díj: legjobb dokumentumfilm
 • Hol nézhető: HBO Max
Daniel Roher rendező megrázó dokumentumfilmben mutatja be az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij életét és munkásságát. A férfi több éven át tartó korrupcióellenes harca során rengeteg nagyhatalmú ellenséget szerzett magának, köztük Vlagyimir Putyint is. Szüntelen harca kis híján az életébe került, amikor megmérgezték.

Pinokkió

 • Oscar-díj: legjobb animációs film
 • Hol nézhető: Netflix
Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro és a díjnyertes stop-motion legenda, Mark Gustafson újragondolja Carlo Collodi klasszikus meséjét a fából faragott fiúról. Egy szeszélyes erőpróba Pinokkiót egy varázslatos, világokon átívelő kalandban sodorja, amely feltárja a szeretet életadó erejét.

Nyugaton a helyzet változatlan

 • Oscar-díjak: legjobb nemzetközi film, legjobb operatőr, legjobb filmzene, legjobb díszlet
 • Hol nézhető: Netflix
A Nyugaton a helyzet változatlan egy fiatal német katona megragadó történetét meséli el az első világháború nyugati frontján. Paul és bajtársai saját bőrükön tapasztalják meg, hogy a háború kezdeti eufóriája hogyan változik át kétségbeeséssé és félelemmé, miközben az életükért és egymásért harcolnak a lövészárkokban. Edward Berger rendező filmje Erich Maria Remarque azonos című világhírű bestsellere alapján készült.

Minden, mindenhol, mindenkor

 • Oscar-díjak: legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb film, legjobb rendezés, legjobb női főszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb vágás
 • Hol nézhető: Telekom TVGO

Top Gun: Maverick

 • Oscar-díj: legjobb hang
 • Hol nézhető. SkyShowtime
Tom Cruise alakítja Pete "Maverick" Mitchellt, aki több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként. Jelenleg vakmerő tesztpilótaként dolgozik, és sikeresen kitér az előléptetés elől, ami földi szolgálatra kötelezné. Egy nap Mavericket összehozza a sors Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki a néhai barátja, Nick Bradshaw (vagyis Goose) fia. Maverick és Bradley egy különleges küldetésre készítik fel az új Top Gun növendékeket.
Mavericknek szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel, miközben a múlt árnyaitól is kísérve küzd a bizonytalan jövővel. Végül egy nagyszabású küldetés során kell meghoznia a legnagyobb áldozatot…

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

 • Oscar-díj: legjobb jelmez
 • Hol nézhető: Disney+
A Fekete Párduc 2. című Marvel-filmben Ramonda királyné, Shuri, M'Baku, Okoye és a Dora Milaje felveszik a kesztyűt a világhatalmakkal szemben, ai T'Challa király halála után az országukat fenyegetik. Miközben a vakandaiak igyekeznek továbblépni, új utat kell kijelölniük a királyságuknak. A filmben egy új karakter, Namor, egy víz alatti, titkos világ királya is feltűnik, aki minden korábbinál nagyobb veszélyt jelent Vakanda létére.

Az elefántsuttogók

 • Oscar-díj: legjobb dokumentum rövidfilm
 • Hol nézhető: Netflix
Bomman és Bellie Dél-Indiában élő pár, akik életüket egy elárvult bébielefánt, Raghu felnevelésére tették fel, egyedülálló családot alkotva.
el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk