Oscar Isaac

Moon Knight

Miért van Oscar Isaac-nek brit akcentusa az új Marvel-sorozatban?

Ez a kérdés sokakban felmerült a Moon Knight előzeteseit látva, a színész pedig most végre megválaszolta.


A Moon Knight első traileréből egyértelmű volt, hogy Steven Grant brit mivolta és vokális furcsaságai fontos részletek ahhoz, ahogyan kezeli majd a sorozat a karakter küzdelmét a disszociatív identitászavarral, ami fontos a kánonban. Az viszont kevésbé volt egyértelmű, hogy a döntés, miszerint a szuperhőst angolként ábrázolják, valójában hogyan született meg a nagyobb Marvel-univerzum szempontjából.

Bár a Marvel képregényeinek Moon Knightja eredetileg Chicagóban született és nőtt fel, mielőtt tengerészgyalogosból lett szuperhős, a Disney+ készülő szériájában Oscar Isaac a címszereplő egy kissé eltérő változatát alakítja, aki történetesen a jó öreg Londonból származik. Isaac most elárulta, hogy a helyszínről a döntést maga a Marvel hozta meg, viszont az vele dőlt el, hogy maga a főhős is brit lesz.

Elmondta, hogy a sztori mindig is Londonban játszódott, ahol Marc egy szelíd modorú múzeumi boltosként dolgozik, mert a Marvel úgy érezte, hogy túl sok karakterünk van New Yorkban. Amikor Isaac először szerződött a projektre, a stúdió még nem igazán kötelezte el magát az ötlet mellett, hogy bármelyik karakter brit legyen, és fennállt az esélye, hogy a hőst egyszerűen egy amerikai expatriáltként ábrázolták volna, aki a városban bolyong.

Ez azonban megváltozott, amikor Isaac a karakterében elkezdte látni a lehetőséget, hogy megmutassa az olyan angol vígjátékok iránti szenvedélyét, mint a Stath Lets Flats és a The Office. Isaac rámutatott Karl Pilkington alakítására az Egy idióta külföldön című műsorban, mint másik referenciapontra az alakításához, kevésbé az akcentusa miatt, inkább a humorérzéke miatt, ahol nem lehet tudni, hogy tudja-e önmagáról, hogy vicces.

Képregénybeli megfelelőjéhez hasonlóan Marc/Steven is zsidó, és bár Isaac nem részletezte, hogy a sorozat hogyan fogja ezt feltárni vele kapcsolatban, megjegyezte, hogy Londonban meglehetősen erős zsidó közösség él olyan területeken, mint az északi Enfield.

Elkezdtem olyan akcentusokat hallgatni, amelyek olyanok, tudod, északkelet-londoniak, aztán csak elköteleztem magam mellette, és megtaláltam ezt a karaktert. Nem csak az akcentusról szólt, hanem a félénkségéről is, de arról is, hogy szeretne kapcsolatot teremteni az emberekkel, de nem igazán tudja, hogyan.

(Forrás: TheVerge)


A figyelmetekbe ajánljuk