Oscar-szobrok.

Az ukrán áldozatokról is megemlékeztek a 94. Oscar-gálán

Az idei 2022-es Oscar-gálán egy perces néma csenddel tisztelegtek az orosz invázió áldozatai előtt.


A szívhez szóló pillanat előtt az ukrán származású Mila Kunis beszélt a szörnyű eseményről, amelynek során Oroszország elnöke február 24-én többszörös támadást indított Ukrajna ellen, amely még mindig tart.

Reba McEntire ezután a színpadon előadta a Somehow You Do című számot, amelyet egy perc néma csend követett.

Az Oscar-gála szervezőinek közleménye, amelyben az egyperces tiszteletadásról beszéltek, így szólt:

Hogy kifejezzük támogatásunkat Ukrajna népe iránt, amely jelenleg invázióval, konfliktussal és előítéletekkel néz szembe saját határain belül. Miközben a film fontos eszköze annak, hogy kifejezzük emberségünket a konfliktusok idején, a valóság az, hogy Ukrajnában családok milliói szorulnak élelemre, orvosi ellátásra, tiszta vízre és sürgősségi szolgáltatásokra.

Az Oscar-gála szervezői arra buzdították a nézőket és a vendégeket, hogy álljanak ki Ukrajna mellett, és adományozzanak pénzt vagy segélyt, azoknak az ukrajnaiaknak, akik elvesztették szeretteiket, a háború miatt kitelepítettek, és élelemre, orvosi segítségre és menedékre szorulnak.

A 38 éves Kunis korábban egy személyes videóban szólalt meg férjével, Asthon Kutcherrel a hazájában kibontakozó szívszorító megpróbáltatásokról.

A hollywoodi sztárok a továbbiakban elítélték az inváziót, mondván, hogy „nincs helye ezen a világon az emberiség elleni ilyen igazságtalan támadásnak".

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk