Meghan Markle szomorú.
Getty Images

Halálos fenyegetéseket kapott Meghan Markle

Sussex hercegnéje „undorító és nagyon is valós" fenyegetéseket kapott, amíg királyi családban dolgozott – mondta a leköszönő londoni rendőrfőnök-helyettes.


Neil Basu azt mondta, megérti, ha Markle „állandóan veszélyben érezte magát". A fenyegetések miatt embereket vontak felelősségre – mondta a Channel 4 Newsnak.

Harry herceg, aki 2020-ban költözött Kaliforniába Meghannal, tavaly azt mondta, hogy nem érzi magát biztonságban, amikor az Egyesült Királyságba látogat.

A házaspár gyakran beszélt arról, hogy milyen bántalmazások érték őket, mielőtt elmentek, és hogy ez hogyan hatott a mentális egészségükre. Már 2016-ban, miután a pár nyilvánosságra hozta kapcsolatát, Harry herceg közleményben támadta a közösségi média trolljait, amiért célba vették Markle-t.

Ez is érdekelhet: Meghan Markle szerint ez volt az egyik legfontosabb tanács, amit valaha kapott

Neil Basu – az angliai terrorelhárítás korábbi vezetője – a Channel 4 Newsnak nyilatkozott utolsó interjújában, amelyet rendőrfőnök-helyettesként adott.

Ha látta volna azokat a dolgokat, amiket írtak, és kapta volna, azt a fajta retorikát, ami az interneten van, ha tudná, amit én tudok, akkor állandóan fenyegetve érezné magát. Voltak csapataink, akik ezt vizsgálták. A szóban forgó emberek ellen büntetőeljárást indítottak a fenyegetések miatt.

– fejtette ki Basu.

Elmondta, hogy korábban már beszélt nyilvánosan a „szélsőjobboldali terrorizmus" fenyegetéséről, mondván, hogy ez a „leggyorsabban növekvő" fenyegetés, amellyel foglalkozik.

Sussex hercege és hercegnéje 2020-ban lemondott a királyi család magas rangú tagjairól, hogy saját útjukat járják az Egyesült Államokban.

Miután elhagyta a királyi családot, Markle adott egy interjút Oprahnak, amelyben elárulta, hogy öngyilkosnak érezte magát, amíg királyi szolgálatban volt.

Forrás: BBC


A figyelmetekbe ajánljuk