Meghan Markle.

Meghan Markle szerint több férfinak kellene kiállnia az abortusz védelme mellett

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság a múlt héten jelentette be a Roe kontra Wade per ítéletének hatályon kívül helyezéséről szóló döntését, amely várhatóan 36 millió amerikai nőt foszt meg az abortuszhoz való jogától.


A döntés megszületése óta világszerte tüntetések zajlottak, politikusok és ismert személyiségek szólaltak fel a határozat ellen.

A Legfelsőbb Bíróság megdöntötte Roe-t, és megtizedelte az abortuszhoz való jogot az Egyesült Államokban. Ezzel az döntéssel a SCOTUS lehetővé teszi Mississippinek, hogy érvényt szerezzen a káros 15 hetes abortusztilalomnak, és megnyitja a kaput az állami törvényhozások előtt, hogy tovább korlátozzák és betiltsák az abortuszt. Az államok nagyjából fele a következő egy évben egyenesen betiltja vagy jelentősen korlátozza az abortuszt, és néhányan azonnali korlátozást terveznek

– írta közleményében az ítéletet követően az Abortusz Alapok Nemzeti Hálózata.

Sussex hercegnéje, Meghan Markle a héten a címlapokra került, amikor a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezése után az abortuszjogokról beszélt, és felszólította a férfiakat, hogy legyenek hangosabbak.

A férfiaknak hangosnak kell lenniük ebben a pillanatban és azon túl is, mert ezek olyan döntések, amelyek hatással vannak a kapcsolatokra, a családokra és a közösségekre általában. Lehet, hogy a nőket célozzák meg, de a következmények mindannyiunkat érintenek

– mondta.

Meghan Markle szerint férje, Harry herceg is teljes mértékben egyetért vele:

A férjemmel sokat beszélgettünk erről az elmúlt napokban. Ő is feminista. És a múlt heti reakciója zsigeri volt, akárcsak az enyém. Tudom, hogy mostanában nagyon sok nőben van egyfajta kétségbeesett érzés. De megint össze kell fognunk. El kell végeznünk a munkát.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk