Harry és Meghan.
Getty Images

Meghan Markle erős levelet írt Károly királynak

Folytatódik a botrány?


Bár úgy tűnik, hogy a feszültség még mindig érezhető Harryék és a királyi család között, Meghanék próbálják megérteni őket, és a bennük lakozó tudattalan elfogultságot, amelyet Harry korábbi interjúkban említett a rasszista megjegyzésekkel kapcsolatban.

Ez is érdekelhet: Senki nem gondolta, hogy ilyen volt Katalin és Meghan kapcsolata

A Daily Telegraph beszámolója szerint Meghan levelet írt III. Károly királynak, hogy gondolja át az állítólagos rasszista megnyilvánulásait. Ez a hír pedig nem sokkal azután érkezett, hogy Harry herceg állítólag béketárgyalásokat folytatott az apjával.

Úgy tudni, hogy Meghan a levelet az Oprahnak adott 2021-es hírhedt interjú után küldte. A beszélgetésük során pedig Meghan azt állította, hogy a királyi család egyik tagja gúnyosan megkérdezte, hogy milyen bőrszínű lesz a gyermekük, bár ezt a királyi rokonok tagadták.

A levélben szomorúságát fejezte ki a családi széthúzás és a sértő megjegyzések miatt, amelyek vélhetően részei annak, hogy Harry és Vilmos herceg nem beszélnek egymással. De az irományból az is kiderül, pontosan melyik magas rangú királyi családtag tette a megjegyzést.

Meghan azonban úgy érzi, még mindig nem kapott kielégítő választ az aggodalmaira. Bár az egykori színésznő megköszönte Károly szavait és válaszát, mivel állítólag ő volt az egyetlen királyi személy, aki felkereste őt. A hercegné azt is kijelentette, hogy soha nem állt szándékában konkrétan megvádolni azt a személyt, aki a lekezelő kommentárral üdvözölte terhességét. Sokkal inkább felszerette volna hívni a figyelmet az előítéletekre, valamint a család kirekesztő viselkedésére.

Olvasd el ezt is! Frissítették a királyi család trónutódlási listáját – vajon Harry és Meghan gyermekei felkerülnek?

Bár az írásbeli kommunikáció meleg hangvételű volt, így sem sikerült begyógyítani a sebeket. Egyes források azt találgatták, hogy talán a levélváltás lehet az oka annak, hogy Meghan nem lesz ott a május 6-i koronázáson.

Harry, azóta megvitatta gondolatait a királyi családdal szemben felhozott rasszista állításokról. A Tom Bradbynek adott ITV-interjújában megkérdezték tőle, hogy rasszistának nevezné-e a királyi családot.

Nem, de voltak aggályok a bőrszín miatt. A rasszizmus és a tudattalan előítéletesség között óriási különbség van. De ha egyszer elismerik, vagy rámutatnak dolgokra, amit te előítéletesnek érzel, akkor lehetőségük van arra, hogy tanuljanak és fejlődjenek, hogy a megoldás része legyél, ne pedig a probléma

– nyilatkozta Harry.

A figyelmetekbe ajánljuk