Jóbarátok.

A Jóbarátok főszereplői sorra búcsúztak el néhai kollégájuktól és barátjuktól, Matthew Perrytől.


2023. október 28-án, 54 éves korában elhunyt a Jóbarátok Chandlerje, Matthew Perry. A barátokat, a családtagokat, és a rajongókat szabályosan sokkolta a színész halálhíre.

A sorozat stábja ugyan egy ideig nem nyilatkozott az ügy kapcsán, később azonban kiadtak egy közös közleményt amiben leírták, le vannak sújtva barátjuk halála miatt, és időt kértek a gyász feldolgozására.

Ez is érdekelhet: Ezt gondolta egymásról a való életben Matthew Perry és Courtney Cox

A Harper’s Bazaar szerint hetek múltán azonban elkezdtek sorra megjelenni az egykori kollégák megható búcsúlevelei, Perry régi barátja, a sorozatban Joey-t alakító Matt LeBlanc például ezt írta:

Nehéz szívvel búcsúzom. Az együtt töltött idők őszintén szólva életem legkedvesebb pillanatai közé tartoznak. Megtiszteltetés volt megosztani veled a színpadot, és a barátomnak nevezni téged. Mindig mosolyogni fogok, amikor rád gondolok, és soha nem foglak elfelejteni. Soha. Tárd ki a szárnyaidat és repülj testvér, végre szabad vagy. (...) És azt hiszem, végül megtartod azt a 20 dollárt, amivel tartozol nekem.

A Jóbarátok Rachelje, Jennifer Aniston is megható sorokkal búcsúzott a színésztől:

Az, hogy el kellett búcsúznom a mi Matty-nktől, az érzelmek olyan őrült hullámait lökte elém, amit még soha nem éreztem. Mindannyian megtapasztaljuk a veszteséget életünk egy bizonyos pontján. Az élet vagy a szerelem elvesztését. Az, hogy képes vagy megélni ezt a gyászt, lehetővé teszi, hogy érezd az öröm és a hála pillanatait, amiért ilyen mélyen szerettél valakit. És mi mélyen szerettük őt. Ő a DNS-ünk része volt. Mindig hatan voltunk. Ez egy kiválasztott család volt, amely örökre megváltoztatta azt, hogy kik voltunk és milyen utat fogunk járni (…)

Aniston ezután arról írt, hogy néhai barátjának nélkülözhetetlen boldogságot jelentett a nevettetés, majd az egymásnak írt üzenetekről is ejtett pár szót:

Nevettünk és sírtunk, majd újra nevettünk. Örökkön-örökké meg fogom őrizni ezeket az emlékeket. Matty, annyira szeretlek, és tudom, hogy most már megbékéltél, és nincs benned semmi fájdalom. Minden nap beszélek veled... néha szinte hallom, ahogy azt mondod: >> Lehetnél még őrültebb? <<. Nyugodj békében kisöcsém. Mindig feldobtad a napomat...

Aniston mellett Perry sorozatbéli felesége Courtney Cox is búcsút vett régi barátjától, akihez érthető módon különleges kapcsolat fűzte.

Annyira hálás vagyok minden egyes pillanatért, amit veled tölthettem Matty, és minden nap hiányzol. Amikor annyira szorosan együtt dolgozol valakivel, mint én Matthew-val, ezernyi olyan pillanat van, amit bárcsak megoszthatnék. Egyelőre itt van az egyik kedvencem. Hogy egy kis háttértörténetet mondjak, Chandlernek és Monicának egy egyéjszakás kalandjuk lett volna Londonban. De a közönség reakciója miatt ez lett a szerelmi történetük kezdete (…)

– írta Cox a belinkelt videó alá, amelyen egy Jóbarátok-részlet látható.

A sorozat egyik legszerethetőbb karakterét, Phoebe-t játszó Lisa Kudrow is megemlékezett régi barátjáról. A színésznő először egy ősrégi pókerpartiról írt, amely szerinte valóban összehozta őket, ezután pedig ő is elköszönt a néhai kollégájától:

Köszönöm, hogy úgy megnevettettél, hogy az izmaim is megfájdultak, és a könnyeim MINDEN NAP végigfolytak az arcomon. Köszönöm, hogy nyitott szívvel léteztél egy hatoldalú kapcsolatban, ami kompromisszumokat igényelt. És sok beszélgetést. Köszönöm, hogy megjelentél a munkahelyeden, amikor nem voltál jól, és mégis zseniális voltál. Köszönöm a legjobb 10 évet, amit az ember kaphat. Köszönöm, hogy bíztál bennem. Köszönöm, hogy mindent megtanultam a KEGYELEMRŐL és a SZERETETRŐL azáltal, hogy ismertelek. Köszönöm az időt, amit veled tölthettem, Matthew.

David Schwimmer sem maradt adós a megemlékezéssel, a színész az alábbi sorokkal búcsúzott Matthew Perrytől.

Matty, köszönöm ezt a tíz hihetetlen nevetéssel és kreativitással teli évet. Soha nem fogom elfelejteni a kifogástalan komikusi időzítésedet és előadásmódodat. Képes voltál egy egyenes párbeszédet fogni és az akaratod szerint elhajlítani, ennek eredményeképpen pedig olyan eredeti és váratlanul vicces lettél, ami még mindig megdöbbentő. És volt szíved. Amit nagylelkűen megosztottál velünk, így hat idegenből családot tudtunk létrehozni

– írta Schwimmer.

A színész a szöveg mellett egy közös fotót is megosztott, amelyen ő és Perry láthatók a Jóbarátok ’80-as években játszódó ikonikus epizódjában.


A figyelmetekbe ajánljuk