Matthew Perry
Getty Images

Ezt gondolta egymásról a való életben Matthew Perry és Courtney Cox

A nemrégiben elhunyt Matthew Perry Courtney Coxszal együtt a sitcom-történelem egyik legikonikusabb duóját hozta létre. De vajon mitől működött ilyen jól a páros közötti kémia?


A napokban mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint október 28-án elhunyt Matthew Perry, akit legtöbben a Jóbarátok Chandler Bingjeként ismernek. Az elmúlt évtizedek egyik legismertebb nevettetőjét az egész világ gyászolja, ennek apropóján pedig sokan felemlegetik kedvenc, Perryhez köthető Jóbarátok-jeleneteket is.

A Slash Film újságírója, Michael Boyle is így tett, de ő leginkább a Courtney Cox-szal való duójukra hívta fel a figyelmet, a cikkében pedig több olyan korábbi nyilatkozatot is kiemelt, amely jól mutatja milyen remekül működött közöttük a kémia.

Ez is érdekelhet: A Jóbarátok sztárja bocsánatot kért Keanu Reevestől a könyve miatt

Matthew egy komikus zseni, tényleg az. Olyan hanglejtéseket használ, amire csak Matthew Perry képes. Szerintem Matthew egyszerűen zseniális a szövegmondásban, és remek drámai színész... Sokat tanultam tőle, és rengeteg hullámvölgyön mentünk keresztül. Olyan, mintha a családtagom lenne

– idézte fel a lap Courteney Cox nyilatkozatát David Wild Friends 'til the End című könyvéből, amely a sorozat befejezőévadához készült 2004-ben.

Perry hasonlóan vélekedett a Monicát játszó kolléganőjéről, és ő sem fukarkodott a kedves szavakkal.

Courteney csodálatos. Ő egy zseniálisan tehetséges komikus, és nem hiszem, hogy ezt az elején tudta volna. De belenőtt a szerepbe, mindannyiunkkal együtt dolgozott, és a saját őrült neurózisát hozta bele a szerepbe. Ő egy csodálatos drámai színésznő is, és ez az, ami sokat segített nekem a karrieremben és a sorozatban, mert abba tudjuk hagyni a viccelődést, és igazi pillanatokat tudunk együtt átélni

– olvasható a könyvben.

Külön érdekesség, hogy a sorozat készítői eleinte nem terveztek a romantikus szálat belecsempészni a két karakter kapcsolatába, azonban a második évad során annyira jól működött a kettejük közötti játék, hogy az írók végül meggondolták magukat.

Igazán szórakoztató dinamika volt kettejük között. Szóval már akkor is azt mondtuk, hogy >> Ó, ők ketten különlegesek együtt. Ha valaha is keresünk egy másik kapcsolatot, ezt érdemes elraktározni <<

– mondta Scott Silveri producer a Vulture-nak 2019-ben.

A figyelmetekbe ajánljuk