Pharell Williams.

A Louis Vuitton férfi részlegének kreatív igazgatói posztja Virgil Abloh 2021-ben bekövetkezett halála óta egészen idáig betöltetlen maradt. A divatház azonban a napokban bejelentette, hogy utódja a sztárproducer, Pharrell Williams lesz.


A kinevezés sokakat meglepett, hiszen arra számítottak, hogy egy divatvilágból érkező személy kapja majd meg a hőn áhított pozíciót. Érdemes kiemelni, hogy Williams kinevezése a két hete beiktatott új elnök, Pietro Beccari első igazán nagy lépése.

Ez is érdekelhet: 5 világsztár, aki elképesztő luxusórát viselt a Grammy-díjátadón

A többek között Happy és a Get Lucky című dalok miatt ismert Pharrell neve mára sokak számára egyet jelent a luxuskollaborációkkal: a producer/énekes először 2004-ben dolgozott együtt a Louis Vuitton-nal egy közös napszemüvegkollekción, de azóta többek között a Chanellel és a Monclerrel is együttműködött. Továbbá az Adidas-szal 2014-ben indult el egy hosszú távú együttműködése, melynek keretein belül olyan klasszikus darabokat gondolt újra, mint az Adidas Superstar, a Stan Smith és a márka ikonikus tréningdzsekije.

Az énekest sokan a nemek közötti semleges öltözködés úttörőjének is tartják. A GQ címlapján 2019-ben egy ballonkabátos puffert viselt, emellett 2017-ben ő volt az első férfi, aki egy Chanel-reklámban szerepelt.

Pharrell számára nem idegen az LVMH, a francia luxuskonglomerátum, amely a Vuitton tulajdonosa. A japán Nigo nevű tervezőt – akivel Pharrell elindította a nagy hatású Billionaire Boys Club nevű brandet – 2021-ben az LVMH márkájának, a Kenzónak a kreatív igazgatójává nevezték ki. Pharrell pedig részt vett a Tiffany újraformálásában, mivel Beyoncé és Jay-Z után ő is luxusmárka hivatalos arcaként tűnt fel.

A figyelmetekbe ajánljuk