Sophia Loren és Gina Lollobrigida
Fotó: Getty Images

Így emlékezett meg Sophia Loren örök riválisáról, Gina Lollobrigidáról

A tegnap elhunyt olasz színészlegendáról, Gina Lollobrigidáról kollégája, Sophia Loren is megemlékezett.


Loren „mélyen megrendült és elszomorodott" a hétfőn 95 éves korában elhunyt színésznő halála miatt. A két olasz színésznőt gyakran tekintették riválisnak, mindkettőjüket a második világháború utáni évek legszebb nemzetközi sztárjai között tartották számon.

Ha tovább olvasnál: Meghalt Gina Lollobrigida

Gyakran versengtek hasonló filmszerepekért. Loren, az európai sajtó által felbuzdítva, egyszer azt állította, hogy ő „bögyösebb", mint Lollobrigida, aki úgy regaált konkurense szavaira, hogy bár Loren tökéletesen el tudja játszani a parasztlányt, de egy úri hölgyet sosem fog tudni.

A fénykorában a világ legszebb nőjeként számontartott Lollobrigida korábban azt nyilatkozta, hogy a viszály kamu volt, Loren sajtóosztálya találta ki, és Loren tartotta életben az elmúlt 50 évben, ő maga pedig „nagyon unalmasnak" találta.

Ez is érdekelhet: 100 éve született Ava Gardner, Hollywood femme fatale-ja

Csak magamnak köszönhetem a sikert, anélkül, hogy bármilyen producer támogatott volna

– nyilatkozta egyszer Lollobrigida, célba véve Loren férjét, a producer Carlo Ponti befektetését, hogy felesége nemzetközi sztárrá váljon.

Giulio Base rendező azt tweetelte:

Ciao Gina. Veled az utolsó díva is távozott közülünk.

Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter szerint pedig „bája örökkévaló marad".

A színésznő pályafutása során két Golden Globe-díj jelölést gyűjtött be a Jó estét, Mrs. Campbell! (1963) című filmért és a Falcon Crest (1981) című sorozatért, valamint hét David di Donatello-díjat nyert. 2013-ban eladta ékszerkollekcióját, és ezzel közel 5 millió dollárt gyűjtött az őssejtkutatás számára.

Forrás: Deadline


A figyelmetekbe ajánljuk