Részlet az Avatar 2-ből.
20th Century Studios

Pandora visszatér! 5 várva várt film, amit decemberben mutatnak be a magyar mozikban

A filmrajongók valószínűleg elégedetten dörzsölik a tenyerüket, ugyanis az év utolsó hónapjában nem egy olyan régóta várt, izgalmas alkotás jelenik meg, amire a mozi szerelmesei régóta fenik a fogukat. Az alábbi cikkben öt olyan filmet sorolunk fel, ami decemberben érkezik a hazai mozikba.


Vérapó

Megjelenés dátuma: 2022. december 1.

David Harbour a norvég rendező, Tommy Wirkola fekete komédiájában egy egészen más Mikulást alakít, mint akit a Cola-reklámokban megismertünk.

A filmben a Mikulás közbelép, miután egy elit zsoldoscsapat betör egy fényűző házba karácsony este. Harbour karakterének be kell vetnie lenyűgöző harci képességeit, hogy kiszabadítson egy túszul ejtett családot – köztük egy fiatal lányt, akinek a segítsége kulcsfontosságúnak bizonyul a küldetés szempontjából.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság

Megjelenés: 2022 december 8.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság a 2011-es Shrek-spinoff animációs film folyatása. A mozi Csizmás Kandúr (Antonio Banderas) útját követi, aki elindul, hogy megtalálja a misztikus Utolsó Kívánságot, hogy az elvesztett kilenc életéből nyolcat visszaállítson, miközben új ellenségek elől menekül, akik le akarják vadászni.

Ez is érdekelhet: 5 film, ami pontosan megjósolta a jövőt

Átjáróház

Megjelenési dátum: 2022. december 8.

Ebben a Madarász Isti által rendezett vadiúj magyar vígjátékban egy fiatal, hullaházban dolgozó éjjeli őr (Bárnai Péter) varázslatos történetét követhetjük nyomon. A fiú beleszeretett egy rejtélyes lányba (Rujder Vivien), aki azonban egy tragikus buszbaleset következtében az életét veszti és a hullaházba kerül.

Csodával határos módon a fiatalok éjszakánként mégis találkozhatnak, és nagyon úgy tűnik, hogy a párt még a halál sem választhatja el. A Kulka János által alakított misztikus szellemlénynek viszont kicsit sem tetszik a síron túli románc.

Avatar: A víz útja

Megjelenési dátum: 2022. december 15.

Tizenhárom évvel azután, hogy James Cameron sci-fi eposza rekordokat döntött, a nézők végre visszatérhetnek Pandorába a régóta várt folytatás keretein belül.

Jake Sullynak és Ney'tirinek immár családja van, de el kell hagyniuk az otthonukat, és fel kell fedezniük Pandora régióit, mivel egy ősi fenyegetés újra felbukkan, amely arra kényszeríti Jake-et, hogy megvívjon egy súlyos háborút az emberek ellen.

I Wanna Dance with Somebody – A Whitney Houston-film

Megjelenési dátum: 2022. december 22.

Naomi Ackie az ikonikus énekesnőt, Whitney Houstont alakítja Kasi Lemmons rendező zenés életrajzi filmjében.

A film azt követően mutatja be Houston életét, hogy Clive Davis lemezlovas felfedezte őt, majd az ismeretlenségből az 1980-as években nemzetközi hírnévre tett szert, és generációja egyik legnagyobb énekesnőjévé vált.

A figyelmetekbe ajánljuk